Nationale Sportweek 2023

Ook in Dordrecht vieren we de Nationale Sportweek! We willen zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport. Tijdens deze week gaan we dus lekker met zijn allen sporten en bewegen. Van 15 tot en met 24 september zetten dit jaar verschillende sportaanbieders hun deuren open. Kortom, een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Doe je ook mee?!

Wethouder Marc Merx liet op 20 maart 2023 aan de landelijke sportvereniging NOC*NSF weten dat hij enthousiast is dat Dordrecht dit jaar weer gaststad is van de Nationale Sportweek.

“Ik kan niet vaak genoeg het belang van sport onderstrepen. Het is allereerst hartstikke leuk, maar geeft ook zelfvertrouwen, een fit gevoel en verbinding. De Nationale Sportweek laat dat ook heel goed zien. We zijn daarom echt verheugd om voor de tweede keer host city van de Nationale Sportweek te zijn. Een week met mooie sportieve hoogtepunten als het Dordtse Sport Congres en het evenement voor de (jongste) jeugd.”

Vrijdag 15 september: Dordts Sport Congres 2023

Op vrijdag 15 september gaan we, onder leiding van Antoin Peeters, in gesprek met interessante gasten, zoals Erben Wennemars, Soufiane Touzani, lokale sporters, bestuurders en met jou. We behandelen diverse thema’s die betrekking hebben op de ambitie “een leven lang sportplezier voor iedere Dordtenaar”.  Klik hier voor meer informatie. Het maximaal aantal van 200 deelnemers is inmiddels bereikt, helaas kunt u zich niet meer inschrijven.

Programma:

 

Bijeenkomst:

Doe Mee activiteiten:

Besloten activiteiten:

Topsport:

Bekijk het volledige programma hier

Programma Nationale Sport Week Dordrecht 2023_

100+ activiteiten

Naast het hoofdprogramma organiseren verschillende sportaanbieders activiteiten voor alle doelgroepen! We zitten al bijna aan de 100 activiteiten, maar uiteindelijk zullen het er meer dan 100 zijn! Klik hieronder voor het overzicht.

Overzicht 100+ NSW activiteiten