Nationale Sportweek 2023 wederom een groot succes!

Ook in Dordrecht vierden we de Nationale Sportweek! We hebben zo veel mogelijk mensen geïnspireerd om een leven lang te genieten van plezier van sport. Tijdens deze week hebben we lekker met zijn allen aan sporten en bewegen gedaan. Van 15 tot en met 24 september zette verschillende sportaanbieders hun deuren open om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. En dit werd wederom een succes en hoe? Onder andere met:

  • 225 jongeren trapte de Nationale Sportweek af met de Sportdag Jongeren met Defensie. En ’s avonds kwamen er zo’n 150 mensen uit het sportveld naar de 2de editie van het Dordtse Sportcongres.
  • Met 500 peuters die meededen aan de peutervierdaagse, maar ook bijna 200 kinderen die kwamen sporten met nijntje tijdens het nijntje beweegpleintje.
  • 250 kinderen kwamen naar Cruyff Court Admiraal om mee te doen aan FC Straat. Ook nu nog wordt elke woensdag weer het straatvoetbal teruggebracht naar Wielwijk!
  • 60 mensen hebben de  20 weken Wandelchallege met succes afgerond. Daarvan heeft ook een groot deel meegedaan aan de Fred van de Pol Wandeltocht. Totaal gingen er 300 mensen wandelen.
  • Zo’n 50 talenten vierde het 10-jarig bestaan van het Talentcentrum door middel van elkaars sporten te beoefenen en inspirerende verhalen.
  • zo’n 80 jongeren uit heel Nederland kwamen naar Skatepark Maasplaza om hun passie inline-skate te beoefenen.
  • 140 kinderen van de leeftijd 4 t/m 8 jaar kwamen naar het Luuk Sportief Festijn om diverse sporten uit te proberen.
  • We sloten de sportweek af met een aantal topsportwedstrijden in onze stad!

 

Wethouder Marc Merx liet op 20 maart 2023 aan de landelijke sportvereniging NOC*NSF weten dat hij enthousiast is dat Dordrecht dit jaar voor de tweede en laatste keer gaststad van de Nationale Sportweek.

“Ik kan niet vaak genoeg het belang van sport onderstrepen. Het is allereerst hartstikke leuk, maar geeft ook zelfvertrouwen, een fit gevoel en verbinding. De Nationale Sportweek laat dat ook heel goed zien. We zijn daarom echt verheugd om voor de tweede keer host city van de Nationale Sportweek te zijn. Een week met mooie sportieve hoogtepunten als het Dordtse Sport Congres en het evenement voor de (jongste) jeugd.”

Vrijdag 15 september: Dordts Sport Congres 2023

Op vrijdag 15 september gaan we, onder leiding van Antoin Peeters, in gesprek met interessante gasten, zoals Erben Wennemars, Soufiane Touzani, lokale sporters, bestuurders en met jou. We behandelen diverse thema’s die betrekking hebben op de ambitie “een leven lang sportplezier voor iedere Dordtenaar”.  Klik hier voor meer informatie. Het maximaal aantal van 200 deelnemers is inmiddels bereikt, helaas kunt u zich niet meer inschrijven.

Programma:

 

Bijeenkomst:

Doe Mee activiteiten:

Besloten activiteiten:

Topsport:

Bekijk het volledige programma hier

Programma Nationale Sport Week Dordrecht 2023_

100+ activiteiten

Naast het hoofdprogramma organiseren verschillende sportaanbieders activiteiten voor alle doelgroepen! We zitten al bijna aan de 100 activiteiten, maar uiteindelijk zullen het er meer dan 100 zijn! Klik hieronder voor het overzicht.

Overzicht 100+ NSW activiteiten