Het Dordtse Sportfestijn

van 12:00 tot 15:00 € 2,00 per kind, ouders gratis Fanny Blankers-Koenweg 10, 3318 Dordrecht, Nederland Aangepast Sporten, Kinderen
10 april

Ben jij tussen de 4-8 jaar en ook zo benieuwd wat Dordrecht jou te bieden heeft op sportgebied? Kom dan op vrijdag 10 april 2020 (Goede Vrijdag) van 12:00-15:00 uur met je ouders naar het Dordtse Sportfestijn in de Optisport Sportboulevard te Dordrecht.

Inschrijven kan hier: https://optisport.nl/dordrecht/nieuws/schrijf-je-in-voor-t-dordtse-sportfestijn-op-goede-vrijdag-2020

 

 

Wat is er te doen?
De Optisport Sportboulevard wordt voor het sportfestijn omgetoverd tot een festivalterrein, waarop veel valt te beleven en bewegen. Tijdens het vrolijke en sportieve festijn worden sportactiviteiten afgewisseld met spetterende demonstraties en entertainment. Zo kunnen de bezoekers op verschillende manieren kennismaken met honkbal, tennis, hockey, gymnastiek en nog veel meer. Dit alles onder professionele begeleiding van Dordtse sportverenigingen. Ook is er gelegenheid waar men gezellig iets kan eten en drinken.

Per kind dient één ouder/begeleider mee te doen. Broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom. De deelnemersbijdrage is 2 euro per kind, de ouders/verzorgers zijn GRATIS. Ook is er tijdens deze dag een speciaal aanbod voor kinderen met een beperking!

Speciaal aanbod voor kinderen met een beperking
Sinds de vorige editie is er ook speciaal aanbod tijdens het Dordtse Sportfestijn voor kinderen met een handicap. De doelgroep voor dit aanbod is qua leeftijd iets breder. Is uw zoon of dochter tussen de 4 en 12 jaar oud en nog op zoek naar een leuke sport? Kom dan gerust meedoen of een kijkje nemen. De aanbieders met speciaal aanbod zijn duidelijk te herkennen aan de bordjes op de kraampjes/tafels. Jullie zijn uiteraard bij elke sportaanbieder welkom om kennis te maken met de sport!

Programma:
12.00-15.00 uur  Zaal- en veldsporten

13.30-13.55 uur  Clinics IJssporten & Clinics Zwemsporten (aanmelden/inschrijven)

14.00-14.25 uur  Clinics IJssporten & Clinics Zwemsporten (aanmelden/inschrijven)

14.30-14.55 uur  Clinic Zwem ABC – OptiSport (aanmelden/inschrijven)

15.00-16.00 uur  Recreatief schaatsen of vrijzwemmen (gratis voor deelnemers, ouders betalen € 1,00 per persoon)

Zwem- en ijssporten
Naast de vele zaal- en veldsporten kan er ook een extra keuze gemaakt worden om deel te nemen aan clinics zwemsporten en clinics ijssporten. Tussen 13.30-14.30 uur zullen er twee clinic-ronden met ijssporten worden aangeboden, waarvoor jullie kunnen inschrijven. Hetzelfde geldt voor de watersporten. Tussen 13.30-14.30 uur zullen er hiervoor ook twee clinic-ronden plaatsvinden. Schrijf jullie alvast van te voren in voor deze clinics via het inschrijfformulier van het evenement. Hiervoor kan een keuze gemaakt worden uit kunstrijden, shorttrack, ijshockey, waterpolo, reddend zwemmen en leszwemmen. Na afloop mogen de kinderen + ouders (voor € 1,- per ouder) van 15.00-16.00 uur vrijzwemmen in het recreatiebad óf vrij schaatsen in de ijshal.

Informatie en vervolg
Ouders kunnen tijdens het festijn specifieke informatie inwinnen bij de participerende sportverenigingen. Daarnaast bieden bijna alle deelnemende verengingen een vervolg op hun club aan voor verdere verdieping in hun sport, waarvoor ouders hun kind achteraf op kunnen geven. Ga voor meer informatie hiervan langs de informatietafels van de verenigingen.

Overzicht sporten
Hieronder een opsomming van de te beoefenen sporten tijdens het Dordtse Sportfestijn van de voorgaande edities:

Honkbal – Karate – Dansen – Tennis – (Meiden)voetbal – Kunstrijden – Waterpolo + wedstrijdzwemmen – Rugby – Ritmische Gym – IJshockey – Volleybal – Turnen – Basketbal – Korfbal – Motorrijden –  Ouder-Kind Gym – Schaken – Handbal.

Het Dordtse Sportfestijn is één van de activiteiten om een actieve en gezonde leefstijl onder de Dordtse jeugd te stimuleren. Het Sportfestijn wordt georganiseerd door de Optisport Sportboulevard en de lokale sportaanbieders in samenwerking met de Gemeente Dordrecht.

Gegevens contactpersoon vanuit de Optisport Sportboulevard: [email protected] (afdeling marketing & communicatie)

Gegevens contactpersoon vanuit Gemeente Dordrecht – Team Sport: [email protected] (078-7704388)

 

 

Delen

Waar

Sportboulevard Dordrecht
Fanny Blankers-Koenweg 10 3318 AX Dordrecht

Organisatie

Sportboulevard Dordrecht (OptiSport) en de lokale sportaanbieders in samenwerking met Gemeente Dordrecht team Sport