Sportcoaches

Dordtenaren in beweging brengen en ervoor zorgen dat zij met plezier sporten en bewegen! Dat is waar wij ons als Dordt sportcoaches voor staan. Dit doen we door Dordtenaren aan te moedigen om (meer) te bewegen en te sporten, te zorgen voor een passend aanbod voor iedereen én te werken aan een sportomgeving waar iedereen zich prettig voelt.

Regelmatig sporten of in beweging zijn, is voor iedereen belangrijk. Wie je ook bent, jong, oud, met of zonder een beperking. We willen er voor zorgen dat er voor alle Dordtenaren de mogelijkheid is om te sporten en bewegen. We kunnen dit natuurlijk niet alleen. Naast dat we zelf een aantal activiteiten organiseren, werken wij ook samen met allerlei Dordtse organisaties. Sportverenigingen, maar bijvoorbeeld ook scholen en maatschappelijke organisaties. Daarbij ondersteunen en trainen wij hen in het opzetten of uitvoeren van sport- en beweegactiviteiten.

Op elk gebied van de sport kunnen sportcoaches iets betekenen. Zo helpen wij trainers bij sportclubs om sportplezier van sporters te vergroten, geven we cursus aan jongeren om grote sportevenementen zelf te organiseren, ondersteunen we betrokken partijen bij het opzetten van beweegprogramma’s voor ouderen en organiseren we in samenwerking met sportverenigingen sporttoernooien voor scholen. Ook zijn we zelf de trekker van bijvoorbeeld de Nationale sportweek.

Maar dit niet alleen, we doen nog veel meer! Ben je benieuwd naar wat we voor jou als persoon, vereniging, school of organisatie kunnen betekenen? Bekijk hier het aanbod.

Binnenkort stellen de Dordt Sportcoaches zich hier aan je voor.