Sportcoaches

Dordtenaren in beweging brengen en ervoor zorgen dat zij met plezier sporten en bewegen! Dat is waar wij als sportcoaches voor staan. Dit doen we door Dordtenaren aan te moedigen om (meer) te bewegen en te sporten, te zorgen voor een passend aanbod voor iedereen én te werken aan een sportomgeving waar iedereen zich prettig voelt.

Regelmatig sporten of in beweging zijn, is voor iedereen belangrijk. Wie je ook bent, jong, oud, met of zonder een beperking. We willen er voor zorgen dat er voor alle Dordtenaren de mogelijkheid is om te sporten en bewegen. We kunnen dit natuurlijk niet alleen. Naast dat we zelf een aantal activiteiten organiseren, werken wij ook samen met allerlei Dordtse organisaties. Sportverenigingen, maar bijvoorbeeld ook scholen en maatschappelijke organisaties. Daarbij ondersteunen en trainen wij hen in het opzetten of uitvoeren van sport- en beweegactiviteiten.

Op elk gebied van de sport kunnen sportcoaches iets betekenen. Zo helpen wij trainers bij sportclubs om sportplezier van sporters te vergroten, geven we cursus aan jongeren om grote sportevenementen zelf te organiseren, ondersteunen we betrokken partijen bij het opzetten van beweegprogramma’s voor ouderen en organiseren we in samenwerking met sportverenigingen sporttoernooien voor scholen. Ook zijn we zelf de trekker van bijvoorbeeld de Nationale sportweek.

Maar dit niet alleen, we doen nog veel meer! Ben je benieuwd naar wat we voor jou als persoon, vereniging, school of organisatie kunnen betekenen? Bekijk hier het aanbod.

 

Annemijn

Annemijn

Hallo, mijn naam is Annemijn van de Ree. Sinds 1 januari 2021 ben ik in dienst als sportcoach.

Ik richt mij vooral op de doelgroep 0-4 jaar en het project Toppie. Ik coördineer o.a. beweeglessen voor peuters, begeleid de cursus Motorische ontwikkeling 2-4 jaar en ik ben betrokken bij sportactiviteiten die samen met natuur, cultuur, gezondheid en spel (Toppie) worden opgezet in Dordrecht. Een hele leuke, afwisselende functie dus, waarbij ik zowel uitvoerend als achter de schermen bezig ben om kinderen meer te laten bewegen. Plezier hebben in bewegen en ontdekken wat je leuk vindt staat hierbij voorop!

Wil je meer informatie over de projecten of heb je tips voor me? Mail dan naar [email protected]

Charlotte

Charlotte

Ik ben Charlotte van der Hoek en werk sinds augustus 2020 als sportcoach bij Dordt Sport. Ik werk vooral in het bewegingsonderwijs van het basis onderwijs, en de buurtsport.  Naast mijn werk bij Dort Sport volg ik de HBO opleiding tot gymdocent.

Wat ik super vind aan het werken in het bewegingsonderwijs is een lach op de gezichten toveren van de kinderen. En het leren van dingen die de kinderen eerst helemaal niet durfde en het uiteindelijk toch wel doen en daar ook trots op zijn. Voor de één is dat een koprol en voor de ander een salto. Het maakt niet uit op welk niveau het kind beweegt, zolang het plezier heeft en nieuwe dingen leert ben ik tevreden over de lessen.

Wil je meer info of heb je leuke ideeën voor een toffe gymles? Mail het dan naar mij: [email protected]

Laura

Laura

Mijn naam is Laura Huijsman. Ik ben 20 jaar en sinds september 2020 werk ik als sportcoach.

Ik houd mij dagelijks bezig met het stimuleren en behouden van het sportplezier bij kinderen. Ik houd me nu vooral bezig met het geven van sportlessen aan kleuters en peuters, buurtsport en de Ketenaanpak. Het leukste aan mijn werk vind ik het zien van de ontwikkelingen en het enthousiasme bij de kinderen. Mijn doel is om ieder kind op zijn eigen niveau kennis te laten maken met sport en zorgen dat ze plezier in sporten hebben.

Wil je meer informatie? Mail me dan op: [email protected]

Laura

Laura

Ik ben Laura de Vos, sinds september 2019 werk ik bij Dordt Sport.

Als sportcoach en vakleerkracht bewegingsonderwijs richt ik mij voornamelijk op het thema vaardig in bewegen. Ik ben veel te vinden ben in de gymzaal van de basisschool om peuter- en kleutergym, bewegingsonderwijs te geven en het aanbieden van het naschoolse sportaanbod. Het is namelijk belangrijk dat kinderen vanaf jongs af aan plezier hebben in bewegen. Als kinderen plezier hebben in bewegen, wordt het een vanzelfsprekend onderdeel in hun leven. Wat voor mij de kracht van sport is? Plezier!

Wil je meer weten? Stuur een mailtje naar [email protected].

Lou-Aisa

Lou-Aisa

Ik ben Lou-Aisa Dors en ik werk sinds november 2018 als sportcoach met basisschool kinderen in de bovenbouw, en de wat oudere doelgroep 55+. Daarnaast organiseer ik af en toe ook wat lokale evenementen voor jongeren tot 18 jaar.

Het mooie aan mijn werk vind ik dat de kracht van sport bij elke doelgroep op een andere manier zichtbaar is. Bij de jongste merk je een gevoel van trots als zij iets nieuws hebben aan geleerd. En bij de oudere doelgroep zie je dat er vriendschappen ontstaan en men minder alleen is. Sport doet echt iets met je!

Als je meer informatie wilt of zelf een leuk idee hebt kun je mij bereiken op: [email protected]

Mik

Mik

Ik ben Mik van Vuuren en ik werk sinds januari 2020 als sportcoach bij de naschoolse sport momenten (buurtsport) en vanaf 2021 ook bij de organisatie van de schoolsport toernooien.

Ik vind het mooi om te zien dat kinderen respect hebben voor elkaar door middel van sport. Bij jongere kinderen is dit vooral terug te zien wanneer ze elkaar gaan helpen. Ook gaan ze samen het sporten/spelen ontdekken. Bij de oudere kinderen zie je dit terug in het samen spelen; iedereen mag meedoen. Ook het samen een oplossing vinden zie je steeds vaker terug.

Wil je meer informatie? Dan kun je me bereiken via: [email protected]

Patricia

Patricia

Mijn naam is Patricia van der Vliet en ik ben sportcoach bij de Gemeente Dordrecht. Op dit moment ben ik vooral bezig met het thema 'Vaardig in Bewegen'.

Ik vind dat alle jongeren het verdienen om motorisch vaardig(er) te zijn. Met de programma’s die we binnen Dordt Sport hebben werken we hieraan. Ik ben bijvoorbeeld te vinden op scholen voor de uitvoering van de MQ Scan. Daarnaast zet ik me actief in voor de studenten binnen Dordt Sport. Naast dat ik het belangrijk vind dat jongeren vaardig zijn en vaardiger worden, vind ik persoonlijke ontwikkeling ook erg belangrijk.Ook zet ik me graag in voor evenementen zoals de schoolsporttoernooien en shorttrack.

Als je meer informatie wilt kun je mij bereiken op: [email protected]

Tim

Tim

Ik ben Tim Verbaas en ik werk sinds maart 2015 als sportcoach voor de gemeente Dordrecht team Sport.

De afgelopen 5,5 jaar heb ik aan veel verschillende evenementen gewerkt van klein tot groot. Denk hierbij aan een schoolsport evenement basketbal, tot aan een EK Korfbal!

Meestal voor de jongste doelgroep t/m 12 jaar. Maar sinds dit jaar mag ik me ook wat meer bezig houden met andere projecten. Denk aan een app bouwen voor de doelgroep jongeren, buurtsport opzetten in de wijken, Dordrecht800, WK Shorttrack, WinterWonderDordt en nog veel meer. Het mooie is dat het allemaal met elkaar verbindt tot aan ons ene doel: Alle Dordtenaren in beweging brengen!

Wil je met mij in contact komen? Mail [email protected]

Willemijn

Willemijn

Ik ben Willemijn van Aggelen, 23 jaar oud en ik werk als sportcoach. In mijn vrije tijd ben ik veel op het hockeyveld te vinden.

Dit is mijn tweede jaar bij Dordt Sport. Ik ben verantwoordelijk voor twee thema’s: ‘Positief sportklimaat’ en’ Vaardig in bewegen’. Bij verenigingen ben ik veel bezig met het thema ‘Positief sportklimaat’. Op de scholen kun je me vinden voor ‘Vaardig in bewegen’, bijvoorbeeld voor het afnemen van de MQ scan.

Ik vind het belangrijk dat iedere Dordtenaar van jong tot oud met plezier kan sporten en de kans krijgt om zich optimaal motorisch te ontwikkelen. Dit zijn wat mij betreft grondleggers voor een leven lang sporten 🙂

Heb je vragen over één van deze thema’s neem dan gerust contact op via: [email protected]

Zoë

Zoë

Hi! Mijn naam is Zoë Los en ik werk sinds 2018 bij Team Sport.

Ik houd me bezig met het (mede) organiseren en ontwikkelen van activiteiten, projecten en evenementen. Dit kan van alles zijn, en juist die veelzijdigheid en afwisseling is wat ik het liefste doe in dit werk.

Het mooie aan sport vind ik dat het universeel is en het alle culturen en achtergronden overstijgt.

Bij sporten gaat het om plezier hebben met elkaar, om samenwerken en elkaars krachten inzien en inzetten. Iedereen bezit kracht en iedereen maakt toch graag plezier. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, waar je vandaan komt of welke taal je spreekt, je hebt het recht om mee te doen.

Sport is een taal die iedereen ter wereld kan spreken!

Je kunt me bereiken op dit mailadres: [email protected]