Wandelchallenge

DE WANDELCHALLENGE IS AFGELOPEN. WE HOPEN IN 2024 DIT NOGMAALS TE ORGANISEREN. WIL JE MEER INFORMATIE OVER BESTAANDE WANDELGROEPEN? KIJK DAN OP dordtsport.nl/wandelmee.

HEEFT U INTERESSE IN DE CURSUS WANDELBEGELEIDER I? HIERONDER VIND U MEER INFORMATIE HIEROVER:

­­Cursus Wandelbegeleider 1

Lijkt het je leuk om een groep wandelaars op een verantwoorde en veilige manier te begeleiden? Dan is de eendaagse opleiding Wandelbegeleider echt iets voor jou. Na een theoretisch gedeelte ga je met een ervaren wandeltrainer/opleider op pad. Je leert hoe je een veilige groepswandeling organiseert; hoe je bondige instructies, een warming-up en een cooling-down geeft, hoe je wandelaars observeert en hoe je ze tips voor hun wandeltechniek en –uitrusting kunt geven.

Alle informatie op een rijtje

Voor wie?

Wandelaars die graag tochten willen begeleiden

Toelatingseisen:

16 jaar en ouder

Diplomering:

Wandelbegeleider. Dit diploma is erkend door NOC*NSF volgens de actuele Kwalificatiestructuur Sport.

Organisatie en inschrijving:

De cursus wordt op één dag gegeven van 09.00 – 17.00 uur. Er is plek voor min. 4 – max. 10 deelnemers. De opleiding wordt verzorgd vanuit de KWBN.

De inschrijving verloopt via Dordt Sport. Zij regelen een locatie in Dordrecht voor het geven van de cursus en zullen het definitieve tijdstip communiceren met de deelnemers.

—————————————————————————————————————————————————–

 

Heb je (een verhoogd risico op) gezondheidsklachten en wil je meer bewegen? Vind je het lastig waar te beginnen? Wellicht is de Wandelchallenge iets voor jou.

Onder begeleiding van professionele wandelcoaches gaat er in Dordrecht gewandeld worden. Er wordt 20 weken gewandeld op de maandag- of dinsdagavond van 19.00 – 20.00/21.00 uur. Er zullen twee wandelgroepen starten op hetzelfde tijdstip. De ene groep gaat toewerken naar het lopen van 3,5 à 5 km en de andere groep werkt toe naar 7,5 à 10 km.

Meer informatie over de challenge is op te vragen via unieksporten@dordrecht.nl

De Wandelchallenge is een samenwerking tussen Dordt Sport en de Bas van de Goor Foundation en wordt mede tot stand gebracht door het Preventieakkoord.