Urban Sports groeit in Dordrecht

Je kan nog een voucher aanvragen!

 

De eerste Urban Sportvouchers zijn aangevraagd/ gehonoreerd/ in de uitvoering
Urban Sports groeit in Dordrecht en ook het aantal Urban sporters, plekken en sportaanbieders neemt toe. Het afgelopen jaar is er een eerste aanzet geweest: een onderzoek naar de Urban Sport in Dordrecht, vervolgens kwam er een Urban Sport bijeenkomst met de scene en werd er in november 2021 een Dordt Sportakkoord gesloten. Hierbij kunnen Urban sportaanbieders, maar ook enthousiaste Urban sporters sportvouchers van € 500,- aanvragen voor het promoten van hun sport en het bekender maken van de Dordtse Urban sportscene. Zo kunnen nog meer jongeren kennismaken met bijvoorbeeld: freerunning, skateboarden, BMX, straatvoetbal, hiphop of suppen.

De eerste aanvragen
Eind december 2021 kwamen naar aanleiding van de bijeenkomst de eerste aanvragen binnen. Zo kwam direct (urban) sportaanbieder Gymforce One met een aanvraag. Zij bieden voor niet-leden een obstacle- en survivalrun aan op hun locatie op Sportpark Schenkeldijk onder begeleiding van trainers! Binnen twee weken zat het obstacle- en survivalrun – pakket vol met 31 deelnemers. Ze sporten en trainen drie keer op vrijdagavond en eindigen op vrijdag 11 februari aanstaande (19-20u) met een echte run. Daarna krijgen de deelnemers een mooi aanbod om lid te worden.
Daarnaast kwam ook de freestylevoetballer Bailey de Regt met een plan. De 20-jarige doet veel in de Drechtsteden en zit zelfs in de top 50 beste freestylevoetballers van de wereld! Hij geeft al veel clinics en shows en inspireert veel jonge Urban sporters. Zijn plan ging verder dan alleen kunstjes met een bal doen en hij haalde daarom breakdancer Divano Rommers erbij. Divano is een professionele danser op topniveau, zit bij Breaksquad en is een echte Dordtenaar. Op 20 februari 2022 bundelen zij hun krachten om 40 kinderen tussen de 8 en 16 jaar diverse sessies/ clinics te geven in hun eigen tak van sport. Dit alles in het Energiehuis. Na deze dag zal mogelijk ook nog een mooi (nieuw) sportaanbod komen.. wordt vervolgd! #spannend

Fier Skateshop / Skatepark ‘Maasplaza’

De eerste grote Urban sportvoucher is gehonoreerd. Bij de opening van het eerste Dordtse skatepark – 25 jaar geleden – organiseerde de toenmalige skateshop een skatewedstrijd. Later heeft Fier Skateshop daarvan een jaarlijks evenement gemaakt: de DordtCup. Een populaire en drukbezochte wedstrijd waar honderden jongeren uit de Randstad én Nederlandse topskaters naartoe kwamen. Vanwege het 25-jarige bestaan van het Skatepark én het 10-jarige bestaan van Fier Skateshop organiseren zij ‘Dordt Cup 2022’. Tijdens deze dag zal er niet alleen geskatet worden, maar ook andere takken van Urban sport komen aan bod. De dag wordt afgesloten met alle generaties skaters/ urban sporters, die elkaar vinden, verhalen kunnen ophalen, interesses kunnen delen, nieuwe trucs kunnen leren en natuurlijk feest kunnen vieren. Want skaten bij Maasplaza brengt al 25 jaar geluk, community en blijdschap; voor veel skaters is het echt hun thuis. Het feest ’25 jaar skatepark Maasplaza’ is een prachtige kroon op die tijd en hopelijk het begin van nog vele jaren skatecultuur. De voorbereidingen van het feest zijn in volle gang. Dat zal in 2022 plaatsvinden als de coronaregels het toelaten.

Toekomstige aanvragen/sport(aanbieders)
Nog steeds krijgt Urban Sportregisseur Tim Verbaas telefoontjes en mailtjes van Urban sporters en sportaanbieders die even willen sparren over een Urban voucher of van gedachten willen wisselen. Er zijn diverse Urban sporters / sportaanbieders die bezig zijn, zij zitten niet stil! We nemen jullie graag mee in wat er (mogelijk) nog komen gaat.
Denk aan onze Jason Bonam. De Dordtse Calisthenics inspirator heeft onder andere al gezorgd dat er drie calisthenicsparken zijn. Hij dompelt niet alleen Dordrecht hier in onder, maar ook heel Nederland. Net zoals Bailey en Divano is Jason ook een Urban Sporter om in de gaten te blijven houden.
Daarnaast behoren ook watersporten tot de Urban Sport. Van Board Academy van Evert van der Berg krijgen we dus zeker nog snel een aanvraag binnen op het gebied van bijvoorbeeld suppen, waterskiën, wakeboarden, etc.
De Dordtse freerunners zijn niet alleen actief om over de obstakels heen te springen en vliegen, maar zitten ook nog wel eens achter hun bureau om na te denken over een aanvraag voor hun scene. Hoe of wat is nog de vraag, maar één ding is zeker; dit wordt hoe dan ook geweldig!
Tot slot heeft ook de jongste generatie van het skatepark ideeën. Zij zijn de toekomst en behoren uiteraard ook tot de club van zo’n 4000 Dordtse Urban sporters.

Zo zie je, Urban Sport (scene) zit niet stil…!

 

Urban Vouchers aanvragen
Of je nu bij een organisatie zit die zich inzet voor de Urban Sports of dat je elke week een (on)georganiseerde Urban sport beoefent, iedereen kan Urban Sport vouchers aanvragen! Vanuit het Sportakkoord zijn er in 2022 meerdere € 500,- vouchers aan te vragen en zelfs nog 1 voucher van €5000,-! Wat je met deze vouchers kunt? Jezelf of jouw organisatie promoten door middel van het opzetten van bv. projecten, activiteiten, events, etc.… Met als doel dat iedereen, écht iedereen, plezier in sport kan hebben. Nu en in de toekomst! De aanvragen kunnen t/m eind 2022 worden ingediend en we zitten bijna op de helft met het budget, dus op = op! Aanvragen kan hier!

Voorwaarden
Voorwaarden voor de Urban Sport Voucher van €500,- :
• initiatief voor de Dordtse Sport;
• voor meerdere sporters;
• gratis voor deelnemers;
• zichtbaar in de stad;
• duurzaam karakter;
• plan en begroting indienen bij Tim Verbaas. Mailadres: T.verbaas@dordrecht.nl

Voorwaarden voor die Urban Sport Voucher van € 5000,- (extra ten opzichte van de hierboven genoemde voorwaarden):
• Samenwerking tussen meerdere sporten / sportaanbieders (bijv. event met meerdere Urban sportaanbieders, zoek elkaar op!)
• In 2022 1x € 5000,- aan te vragen.
• Plan indienen bij de Urban Sportregisseur Tim Verbaas. Mailadres: T.verbaas@dordrecht.nl

Vragen over dit bericht of over de vouchers?
Neem dan contact op met Urban Sportregisseur: Tim Verbaas, mail: T.verbaas@dordrecht.nl of telefonisch: 078- 770 4388.

Delen