Volgend jaar ben ik hier weer met toernooi, reken maar

“Het is begonnen op straat, al de jongens ( en meisjes inmiddels ook) die de top hebben bereikt zijn begonnen op straat. Als je talent hebt, wordt het daar ontwikkeld, dat weet ik zeker. Zo is dat bij mij ook gegaan, maar ik heb de top net niet gehaald. Nu ik zelf niet meer voetbal wil ik mijn passie doorgeven aan de jeugd. Zodat zij de gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen.”

Inspiratie
Johan Cruijff is mijn grote inspiratie geweest, en is dat nog steeds. Zijn denkwijze, z’n mentaliteit, beleid, organisatievermogen en zijn geweldige talent, dat is waarom ik hem bewonder. Hij heeft grote betekenis voor de jeugd gehad, denk alleen maar aan de Johan Cruijffvelden. Twee jaar geleden ben ik gestopt met mijn sportopleiding aan het ROC in Amsterdam en een punt gezet achter mijn voetbalcarrière. Vanaf dat moment heb ik gekozen voor werk, waarvan dit Straatvoetbal Kampioenschap Dordrecht een mooi resultaat is.

Mijn idee werd met open armen ontvangen

Initiatief
Het initiatief om dit te organiseren is helemaal van mij, maar ik heb veel steun gekregen. Zonder Wijkwens, een initiatief van de Gemeente dat initiatieven uit de wijk beoordeelt en subsidieert, was dit nooit gelukt. Het Energieplein word eigenlijk te weinig gebruikt, en de jeugd aan het sporten krijgen is al veel langer een wens van de Gemeente. Mijn idee werd dus met open armen ontvangen. Net zo belangrijk is de hulp vanuit Dordt Sport geweest. Tim Verbaas heeft me echt waanzinnig geholpen, met zijn kennis en ervaring op het gebied van sportevenementen werd alles ineens een stuk makkelijker. Het netwerk van Dordt Sport en alle linkjes die zij hebben naar andere partijen op sportgebied en catering waren een onmisbare steun bij het organiseren. Hij heeft in een vroeg stadium R-Newt erbij betrokken, die zetten zich preventief in voor jongeren in de wijk. Het gebruik van het Energieplein voor dit evenement past hier goed in. Zij hebben het mede mogelijk gemaakt.

Stilte voor de storm
Het liep aanvankelijk niet bepaald storm met de aanmeldingen. Zelf ben ik alle scholen afgelopen om ze te enthousiasmeren, dus toen het lang stil bleef kreeg ik het wel benauwd. Daar was ik al voor gewaarschuwd door Tim, dat bij zo’n evenement de scholen tot het laatste moment wachten met aanmelden. De laatste paar dagen bleven de aanmeldingen binnenstromen, en konden we het aantal deelnemers nauwelijks verwerken in een speelschema. We hadden partijtjes van een kwartier gepland, maar dat hebben we terug moeten brengen tot vijf minuten.
Wat ik tot nu toe gezien heb valt me helemaal niet tegen, van de meisjes vooral, er spelen er terecht een aantal in jongensteams. Dat is een spiegel van het Nederlands voetbal, de meiden doen het beter dan de mannen, ja toch?

Hier word ik heel gelukkig van, ik ben een gelukkige Dordtenaar

Aansporing
De jeugd in Dordrecht zou ik vooral willen aansporen door te gaan met sporten, ook al kom je niet aan de top, voor jezelf is het heel goed om te blijven bewegen. Niet alleen voor je gezondheid maar ook voor je mentaliteit, je wordt er sterker van. Volgend jaar ben ik hier weer met een toernooi, reken maar. En met deze animo zie ik nog kansen in de andere Drechtsteden. Daar zie ik wel heel leuke kampioenschappen voor ogen. Hier word ik heel gelukkig van, ik ben een gelukkige Dordtenaar.

 

Delen