Trots op onze Dordtse sporters

Atleet Rutger Koppelaar is de Dordtse Sportman van 2019. Wielrenster Lucinda Brand mag zich een jaar lang Sportvrouw van Dordrecht noemen. De prijs voor Sportploeg 2019 ging naar Triathlonvereniging Dordrecht. De strijd om de nieuwe titel Sportploeg junioren is gewonnen door Next Volley Dordrecht Meiden B. Zwemster Milou van Wijk won de prijs voor Sporttalent 2019. Dash’35 werd geprezen tot Cluppie van het jaar 2019. Dit maakte de jury bekend op woensdagavond 11 december 2019 tijdens de jaarlijkse Dordt Sportverkiezing.

 

Dordrecht is trots op haar sporters, in zowel top- als breedtesport, en zet ze graag in het zonnetje tijdens de jaarlijkse Dordt Sportverkiezing. Wethouder sport Marco Stam en juryleden reikten op de feestelijke avond in het Dordrechts Museum de prijzen uit. De jury van de Dordt Sportverkiezing 2019 bestond uit een lid van team Sport van de gemeente Dordrecht, twee leden uit de organisatie van de Sportverkiezing, een oud (top)coach, twee oud-topsporters en een Dordtse journalist.

Genomineerden
Iedereen (van sportaanbieders tot en met familie en journalisten) kon tot 4 november 2019 sporters voordragen voor nominatie. De jury boog zich daarna over alle inzendingen en koos per categorie de genomineerden. Karlijn Schouten (polsstokhoogspringen), Milou van Wijk (zwemmen) en Lilia Lupanova (kunstrijden) waren genomineerd voor Sporttalent van 2019. In de categorie Sportman van het jaar maakten Rutger Koppelaar (polsstokhoogspringen) en Robin Kuiphof (lifesaving) kans. Bij de vrouwen dongen Kim Busch (zwemmen), Brett Zuijdwegt (korfbal) en Lucinda Brand (wielrennen) mee naar de titel van Sportvrouw van het jaar 2019. Dordtse Reddingsbrigade (lifesaving), v.v. Wieldrecht (voetbal) en Triathlonvereniging Dordrecht waren genomineerd voor Sportploeg van het jaar. In de nieuwe categorie Sportploeg junioren streden FC Dordrecht BVO onder 17 (voetbal) en Next Volley Dordrecht Meiden B (volleybal) om de titel. Een andere nieuwe categorie is dit jaar “Cluppie van het jaar”, alle inzendingen maakten kans op de titel.

Delen