Trots op onze Dordtse prijswinnaars

Turner Luuk Huernink is de Dordtse Sportman van 2018. Zwemster Kim Busch mag zich, voor de vierde keer op rij, wederom een jaar lang Sportvrouw van Dordrecht noemen. De prijs voor Sportploeg 2018 ging naar DeetosSnel. Judo’ er Levi Karamat Ali won de prijs voor Sporttalent 2018. De strijd om de titel Sportcoach 2018 is gewonnen door Branko Mitrovic (waterpolo). Dit maakte de jury bekend op woensdagavond 27 maart 2018 tijdens de jaarlijkse Dordt Sport Verkiezing.

Dordrecht is trots op haar sporters en zet ze graag in het zonnetje tijdens de jaarlijkse Dordt Sport Verkiezing. Burgemeester Wouter Kolff, wethouder sport Marco Stam, fotograaf Ronald van den Heerik en Sportcoach van 2017 Theo Hutten reikten op de feestelijke avond in het Stadhuis van Dordrecht de prijzen uit. De jury van de Dordt Sport Verkiezing 2018 bestond uit een lid van team Sport van de gemeente Dordrecht, twee leden uit de organisatie van de Sportverkiezing, een oud (top)coach, twee oud-topsporters en een Dordtse journalist.

Sinds 1988 wordt er door de organisatie bij de Dordt Sport Verkiezing een extra prijs uitgereikt: “Sportprijs van de Stad Dordrecht”, bestemd voor iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor sport in Dordrecht. Dit jaar heeft de gemeente Dordrecht ervoor gekozen om Ruud van Balkom deze prijs te overhandigen. Op zijn naam staan 62 marathons en liefst 530 halve marathons! En dat laatste aantal loopt nog op. Die cijfers zijn indrukwekkend, maar Ruud van Balkom is mogelijk nog meer bekend om zijn onvoorwaardelijke behulpzaamheid, motiverende positiviteit en tomeloze inzet voor andere hardlopers. Volgens velen is Ruud van Balkom is een enorme aanwinst voor de ongeorganiseerde hardloper die niet een atletiekclub of -trainer heeft om op terug te vallen. Door zijn aanwezigheid op Facebook, maar vooral door zijn tips, feedback en persoonlijke begeleiding bij trainingen en wedstrijden, helpt hij (beginnende) hardlopers om alle valkuilen te trotseren die de sport op je afvuurt.

Via de Facebookcommunity ‘Ik loop hard’ komt Ruud in contact met andere hardlopers. Daar reageert hij, motiveert hij en maakt hij trainingsschema’s voor eenieder die dat wil. Gratis.
Hij begeleidde de laatste jaren al vele hardlopers naar halve én hele marathons. Hij traint samen en loopt de wedstrijden ook vaak zij aan zij met zijn pupillen. Naast 4 tot 5 keer hardlopen per week komt zijn inzet voor anderen neer op 4 à 5 uur per dag, afhankelijk van de stroom aan aanvragen of adviezen die hij krijgt.

Genomineerden
Sportverenigingen, ouders en journalisten konden tot 24 december 2018 sporters uit Dordrecht voordragen. Drie genomineerden per categorie bleven over en uit die groepen koos de jury vervolgens de winnaars. In de categorie beste Sportman waren behalve winnaar Luuk Huernink, Zeiler Robin Verhoef en Waterpolokeeper Milan de Koff genomineerd. Net als vorig jaar dongen waterpoloster Brigitte Sleeking en korfbalster Brett Zuijdwegt met winnares Kim Busch mee naar de titel voor beste Sportvrouw.

DeetosSnel won de prijs voor beste Sportploeg van het jaar, EBOH en FC Dordrecht waren hier ook voor genomineerd. Naast winnaar Levi Karamat Ali waren volleybalster Mirte van der Sluis en ijshockeyster Anne Hardenbol genomineerd voor Sporttalent 2018. In de categorie Sportcoach waren naast winnaar Branko Mitrovic, het duo Gert Jan Kraaijeveld /Patrick Muurling van DeetosSnel en Akkie Muilwijk (judo) genomineerd.

 

Delen