Dordtse jeugd beleefde World Cup volop mee

Van 14 tot en met 16 februari werd in Dordrecht de World Cup Shorttrack verreden en wát een (topsport)feestje was het! Een ware beleving voor duizenden bezoekers en zéker ook voor de Dordtse jeugd.

Op vrijdagochtend 14 februari maakten ruim 2.200 leerlingen van meer dan 20 Dordtse basisscholen tijdens het Kidsbezoek het evenement zelf mee vanaf de tribune. Vier van deze scholen sloten op maandag 17 februari hun World Cup beleving wel heel speciaal af. Met een heuse Kidspersconferentie op de eigen school, waarbij ze twee rijders van Team NL het hemd van het lijf konden vragen, handtekeningen konden scoren en met hen op de foto konden gaan. Kinderen die na deze belevenis zelf de schaatssport willen ervaren kunnen terecht bij IJssport in Dordt. Dit samenwerkingsverband van drie lokale ijssportverenigingen (IJssportvereniging Alblasserwaard, Kunstrijvereniging de Drechtsteden en Dordrecht Lions) biedt de Dordtse jeugd een leuk vervolgaanbod met gezamenlijke clinics en Schoolsportevenementen.

Een bijzonder mooie bijkomstigheid is ook de vele (media-)aandacht voor Dordrecht en het bijzondere jaar voor de stad. Dordrecht (800) staat op de kaart!

Fotografie: Frank van Hilten

Delen