Cruijff Court Admiraal feestelijk geopend

De jeugd in Wielwijk kan zich uitleven op het Cruyff Court de Admiraal, dat op maandag 19 september werd geopend in de Van Gendtstraat. Deze middag stond in het teken van sport, spel en dans. Wethouder Marc Merx en directeur Niels Meijer van de Johan Cruyff Foundation deden de opening samen met spelers van FC Dordrecht, de directeur van basisschool de Albatros en de locatiemanager van De Fontein Wielwijk. Ook leerlingen van beide scholen hielpen mee.

Daarna deden ze enthousiast mee met verschillende sport- en spelclinics zoals voetballen, basketballen, kickboksen, hip hop en verschillende spelletjes.

Belang van sport en spel
Niels Meijer: “De aanleg van een Cruyff Court verbindt altijd verschillende partijen met elkaar, zoals ook nu de scholen, de Gemeente Dordrecht en de Cruyff Foundation. Het is belangrijk dat kinderen kunnen sporten. Van sport en spel worden kinderen sterk. Ik hoop dat de kinderen van de twee basisscholen én de kinderen uit de wijk veel gebruik maken van het veld”.

Aanwinst voor de wijk
De directeur van de Cruyff Foundation vervolgt: “Ik ben blij met de samenwerking tussen de Cruyff Foundation, de scholen en de Gemeente Dordrecht, met dit mooie Cruyff Court als resultaat”.

Het nieuwe Cruyff Court is een aanwinst voor de wijk. Elke maandag en donderdag van 15.00 uur tot 17.00 uur zijn hier leuke activiteiten voor de jeugd van 6 tot 18 jaar. Sportcoach Colin van der Gijp zorgt wekelijks voor een mooi programma. “Buiten spelen, voetballen, het leren van elkaar, omgaan met winst en verlies en nieuwe vriendschappen sluiten, h oe mooi is dat!”, aldus wethouder Sport Marc Merx.

Scholen
Paul de Haan, directeur van De Albatros, vult aan: “Wij zijn blij met het nieuwe schoolplein. Kinderen kunnen hier ontdekken, spelen en leren. Sporten verbindt. Het nieuwe Cruyff Court past hierbij”.

Timon van Fieggen, locatiemanager van basisschool De Fontein: “Het is belangrijk dat kinderen sporten en bewegen. En dat dit kan vlakbij school is heel fijn!”.

Nationale Sportweek
De opening van het Cruyff Court is een activiteit in het kader van de Nationale Sportweek, waarvan Dordrecht dit jaar gaststad is.

Delen