BLOG: Ays en San doen yoga!

door Ays & San

Hoi, we stellen ons graag even voor! Wij zijn Ayse en Sanna, Dordts twee grootste fans. We hebben dan ook, niet geheel heel toevallig, een blog over Dordrecht. We schrijven graag over de leukste hotspots die Dordrecht rijk is. Denk aan waar je lekker kunt eten, drinken, maar ook winkelen en je nagels kunt laten doen. Dus eigenlijk wat ons bezighoudt in Dordrecht. Zo hopen we andere stadsgenoten te inspireren om er ook lekker op uit gaan in onze mooie stad. Neem snel een kijkje op www.cityblogdordrecht.nl.

Een belangrijk onderdeel van ons leven en dus ook ons blog is dat we graag in beweging zijn, we sporten beiden regelmatig. Zo hebben we vorig jaar bedacht om verschillende sporten uit te proberen om ook op sportief gebied onze volgers te inspireren. We zijn bijvoorbeeld na een try-out van 3 maanden blijven hangen bij Cross-Fit Dordrecht, waar we startten met als doel fitter te worden. Begin 2018 besloten we dat dit jaar voor ons in het teken van meer balans moest staan. Dat was een goede reden om 3 maanden yoga te proberen. In onze eerste blog voor Dordt Sport vertellen we je graag meer over ons yoga avontuur.

Yoga

Yoga, onderste boven hangen en zweverig doen? Is dat Yoga? Wat ons betreft niet! Wij probeerden het voor je uit. Hier lees je dan ook onze ervaringen met de steeds populair wordende sport Yoga! Yoga is niet alleen een goede aanvulling op onze CrossFit-activiteiten, waar we wel wat flexibiliteit bij kunnen gebruiken. Ons doel met Yoga was vooral om vaker bewust te ontspannen en een betere balans te vinden tussen werken, bloggen, sporten en al onze sociale activiteiten.

Wat is Yoga nu eigenlijk

Voordat we begonnen met Yoga hebben we het vaker samen en met andere mensen gehad over Yoga, of je er niet heel lenig voor moet zijn, Yoga is zo zweverig en Yoga is toch geen sport? Inmiddels weten we wel beter. Yoga is een sport die er voor zorgt dat je beter in balans bent zowel lichamelijk als geestelijk, zonder dat het erg zweverig is en je wordt er zeker soepeler van. Yoga is ontstaan in India en gaat al meer dan vijfduizend jaar terug. Er zijn heel veel verschillende yoga vormen. Dat maakt het ook leuk om verschillende varianten uit te proberen om er achter te komen wat het beste bij jou past. Houd je van actieve of juist ontspannende yoga? Het is er allemaal!

De blog gaat verder onder de foto

Lifestyle Studio Dordrecht

Wij gingen aan de slag bij Lifestyle Studio Dordrecht. Eigenaresse Jolande van de Wal biedt dagelijks verschillende lessen aan van yoga. Van ontspanning tot aan powersessies in combinatie met Pilates. Wij probeerden bijvoorbeeld Yoga Nidra. Dit is een bijzondere vorm van Yoga, letterlijk vertaalt de slaap-yoga. Klinkt goed toch? Je blijft je bewust van wat er in en om je heen gebeurt, maar wel in een hele diepe lichamelijk ontspanning. Een les, waarin je vooral werkt met visualisaties en ademhalingstechnieken. Zeker de moeite waard om ook eens uit te proberen, maar let op dat je niet echt in slaap valt! Eerlijk is eerlijk dat vonden wij de eerste keer erg lastig.

De Hatha Slow was een van de favoriete lessen van Ayse op zaterdagochtend om het weekend goed te beginnen. Hatha Slow is een rustige yogales waarbij je diverse houdingen en ontspanningsoefeningen doet. Je start en eindigt met meditatie-oefeningen. Een ontspannen start van je weekend.

Ook Aroma Yin Yoga was ook een les die we graag volgden. De Aroma Yin Yoga is een rustige meditatieve Yoga les, waarbij er aroma’s worden gebruikt ter ontspanning. De houdingen doe je rustig en houd je lang vast. Ook zeker één die je moet uitproberen.

In de weken dat het ons door onze agenda niet lukte om een CrossFit les te volgen en we toch behoefte hadden aan een actievere les, waren er alternatieven als de Hatha Flow en de Yoga Balance. Een dynamische les met juist weer veel staande houdingen en een stuk actiever. De variëteit aan lessen en oefeningen sprak ons dan ook erg aan bij Lifestyle Studio Dordrecht. We konden elke dag kiezen waar we die dag en week behoefte aan hadden. Ook vonden we het heel leuk om alle verschillende lessen uit te proberen.

De blog gaat verder onder de foto

Eindscore

Wij probeerden yoga uit en de conclusie wat ons betreft is dat niks fijner is dan na een hectische werkdag lekker te rekken en te strekken en de tijd voor jezelf te nemen, oftewel bewust ontspannen. Yoga was voor ons een keuze om in ons ‘drukke bestaan’ de tijd te nemen voor ontspanning en heel bewust stil te staan. Natuurlijk moet je jezelf in het begin wel even de tijd geven om aan de oefeningen te wennen en soms is het ook best lastig is om je er aan over te geven. De ene keer lukte dit ons ook beter dan een andere. Zo was Ayse aan het verhuizen in haar laatste maand van Yoga, waarbij er soms lessen tussen zaten waarbij ze de eerste 10 minuten van de les to-do lijstjes in haar hoofd aan het maken was. Maar toch is het fijn om jezelf te dwingen even rust te nemen. Daarnaast vonden wij het een fijne afwisseling om na een zware les CrossFit, juist de volgende dag een heel ander soort oefeningen te doen tijdens de Yoga.

Na onze proefperiode merken we dat we die bewuste ontspanningsmomenten missen. Sanna heeft zich inmiddels weer aangemeld om verder te gaan met Yoga en Ayse overweegt het ook weer. Het is een fijne aanvulling op onze Crossfit activiteiten, daar vertellen we je de volgende keer meer over.

Uiteraard zijn we ook benieuwd naar jouw ervaringen op het gebied van Yoga. Ben je ook net gestart, overweeg je het, of misschien ben je wel een geoefende yogi. Wat heeft het jouw gebracht? Wij zijn benieuwd!

-Ays en San –

Ps: Oefen jij een sport uit waar wij zeker een keertje een kijkje moeten nemen EN moeten meedoen? Laat het ons weten!

Delen