Aangepast sporten in Dordrecht

Persoonlijk advies voor mensen met een beperking en/of voor mensen die hulp nodig hebben bij het vinden van passend sport- of beweegaanbod.

Waarom?

De gemeente Dordrecht vindt het belangrijk dat iedereen naar vermogen kan meedoen aan sport en bewegen. Een leven lang sportplezier is wat we iedereen gunnen. Om de sport toegankelijk te maken voor alle Dordtenaren, die hulp nodig hebben bij het vinden van een geschikte sport, bieden we een sportadviestraject aan. Dit traject is gratis. De sportconsulent Aangepast Sporten heeft ongeveer 8 uur beschikbaar per aanvraag.

Voor wie?

Voorbeelden van doelgroepen waarvoor een aanmelding gedaan kan worden zijn mensen met een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, auditieve beperking, visuele beperking, autisme, een ontwikkelingsachterstand of een chronische ziekte. Zowel jong als oud kan in aanmerking komen voor een sportadviestraject.

Hoe verloopt een aanvraag?

Fase 1 aanmelding:

  • Door de volgende link aan te klikken kun je jezelf direct aanmelden of een aanvraag voor een ander indienen: klik hier voor aanmelden
  • De aanvraag komt automatisch terecht bij Ed Hagers, de sportconsulent, als de aanvraag vanuit Dordrecht komt.

Fase 2 kennismaken:

  • De sportconsulent neemt telefonisch contact op voor een eerste kennismaking. Hier wordt de start van een sportadviestraject besproken.
  • Er wordt eventueel een vervolgafspraak gepland bij mensen thuis of op een andere gewenste locatie, bijvoorbeeld bij een sportvereniging of op school.

Fase 3 onderzoek, oriëntatie en sportadvies:

  • Er wordt gezocht naar een geschikte sport- of beweegaanbieder passend bij de vraag, hierbij rekening houdend met persoonlijke ontwikkeling, waarden en interesses.
  • Er wordt kritisch gekeken naar welke sportaanbieder aansluit bij de wens van de aanvrager. De aanbieder houdt rekening met de (on)mogelijkheden in belastbaarheid van degene die wil sporten.

Fase 4 toeleiding en monitoring:

  • De sportconsulent kan meegaan naar de eerste kennismaking en eerste training en zal contact onderhouden met zowel de aanvrager als de aanbieder.
  • De sportconsulent blijft bereikbaar voor de aanvrager en aanbieder tijdens het traject.
  • De sportconsulent zorgt voor een terugkoppeling naar de aanvrager. 

Contactgegevens sportconsulent Aangepast sporten:
Ed Hagers

@: ed.hagers@meerotterdam.nl

tel: 06-11864652

Delen