Update Coronamaatregelen: geen publiek en sportkantines blijven drie weken gesloten

Beste sportaanbieders en andere betrokkenen,

Het kabinet heeft de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus aangescherpt. Voor de sport gelden vanaf 29 september 18:00 uur de volgende nieuwe maatregelen:

  • voor een periode van drie weken is er geen publiek welkom bij sportwedstrijden van zowel profs, als amateurs;
  • de sportkantines gaan in deze periode dicht, let op: ook de kantines met een horecavergunning.

Gelukkig kan en mag er nog gesport worden! Voor de sportbeoefening blijven de regels die sinds 1 juli gelden van kracht:

  • binnen- en buitensporten mag, inclusief het organiseren van competities;
  • senioren hoeven – net als jeugd – onderling tijdens het sporten geen anderhalve meter afstand te houden;
  • onder andere het aanstellen van een corona coƶrdinator behoort tot de regels die per 1 juli gelden, maar ook het corona protocol wat sportaanbieders eerder hebben opgesteld blijft van kracht.

Ook blijft het belangrijk dat we zoveel mogelijk voor en na het sporten anderhalve meter afstand houden en dat we de hygiƫnevoorschriften van het RIVM naleven. Daarnaast blijf je thuis als je ziek of verkouden bent, of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

De sportbonden en NOC*NSF werken op dit moment hard aan handvatten om sportverenigingen te helpen de maatregelen na te kunnen leven per dinsdag 29 september. We adviseren daarom om de berichtgeving van de eigen sportbond en NOC*NSF goed in de gaten te houden. Daarnaast wordt de Noodverordening door de Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid aangepast n.a.v. de berichtgeving van gisteren. Op dit moment hebben we bij de Veiligheidsregio de vraag uitstaan of sportaanbieders ook moeten voldoen aan de meldplicht. Hier komen we zo snel mogelijk op terug.

Via https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport vindt u meer uitgebreide informatie over het coronavirus en sport en worden meest gestelde vragen beantwoord. Toch nog vragen na het lezen va dit artikel? Stel ze gerust!

Team Sport – Gemeente Dordrecht

We zijn blij dat sporten mogelijk blijft, maar we beseffen dat invoering van deze maatregelen ook van u als sportaanbieder het nodige vraagt. We blijven daarom de komende tijd graag met u in contact over mogelijkheden. Vragen kunt u onderaan deze webpagina stellen. Dit sportprotocol van het NOC*NSF staat vol met handige informatie voor bestuurders, accommodatiebeheerders en sportaanbieders.

Een andere uitdaging geldt voor binnensportverenigingen. Denk vooral in mogelijkheden en stem eventueel af met bonden, maar ook met andere sportparkgebruikers als het gaat om het gezamenlijk gebruiken van buitensportaccommodaties.

Alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Meer informatie is te lezen via: https://www.dordtsport.nl/kracht-van-sport/update-maatregelen-en-gevolgen-voor-dordtse-sport/

Vragen / opmerkingen irt gevolgen voor sport?