Update: gevolgen Corona-maatregelen voor sport in Dordrecht

Beste sportaanbieders,

Vanaf a.s. zaterdag gelden er weer nieuwe Corona maatregelen. In het kort:

Per 25 september vervalt de anderhalve meter afstandsregel. Publiek is welkom bij trainingen en wedstrijden, alleen voor publiek bij professionele sportwedstrijden en topcompetities geldt dat een Corona-toegangsbewijs (QR-code) verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Het volgende punt zorgt logischerwijs voor veel vragen:
Vanaf 25 september is het mogelijk toegang tot horeca te krijgen met een Corona-toegangsbewijs. Voor de sport zijn er uitzonderingen. De volgende uitleg geeft hopelijk meer duidelijkheid:

  • Een sportkantine, al dan niet met uitbater, is een eet- en drinkgelegenheid. Nu is er een uitzondering op de regel waardoor afhaal in een eet- en drinkgelegenheid mogelijk is zonder dat het Corona-toegangsbewijs moet worden gecontroleerd, er dient dan wel uitsluitend sprake te zijn van afhaal. Zoals NOC*NSF aangeeft is een praktische oplossing om de sportkantine in twee delen te verdelen. Zodat ook voor toezichthouders heel duidelijk is welk gedeelte afhaal is en welk gedeelte voor het nuttigen van eten en drinken. Zo wordt voorkomen dat er vermenging is van publiek dat met en publiek dat zonder Corona-toegangsbewijs van de eet- en drinkgelegenheid gebruikmaakt.
  • Afgehaald eten/drinken mag worden genuttigd op het terras, bij de buitenvelden of binnen in de sportzaal. Zolang het maar buiten de eet- en drinkgelegenheid (sportkantine) van de sportaanbieder is. Dus het afgehaalde eten/drinken mag niet genuttigd worden in het afhaal gedeelte in de sportkantine. In het gedeelte waar mensen kunnen zitten en ter plekke hun eten en drinken binnen kunnen nuttigen, dient wel gecontroleerd te worden op het Corona-toegangsbewijs.

Lees de overige veranderingen via onderstaande sites:

U kunt ook bij de eigen sportbond terecht voor meer uitleg en vragen.

Of neem contact op met een van onze sportregisseurs.

 

We verwijzen u voor actuele informatie, protocollen, checklists en handreikingen naar diverse landelijke websites.

 

Andere vragen? Stel ze gerust via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vragen / opmerkingen irt gevolgen voor sport?

Delen