Update: gevolgen Corona-maatregelen voor sport in Dordrecht

Per zaterdag 26 juni gelden voor sport de volgende aanpassingen:

Sporten
De mogelijkheden voor sporten worden verder verruimd. Bijna alle beperkingen vervallen. Er geldt nog een aantal voorwaarden:
• Sport locaties mogen 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruiken.
• Gezondheidscheck en registratie is verplicht (bij binnensport en kantine).
• Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.
• Amateurwedstrijden zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs. Jongeren tot en met 17 jaar mochten dit al en dit geldt nu ook voor alle personen vanaf 18 jaar.
• Er mag publiek aanwezig zijn bij amateurwedstrijden en trainingen. Dit geldt ook voor professionele wedstrijden. Hiervoor mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Een vaste plaats is verplicht.
• Voor professionele wedstrijden geldt dat met corona-toegangsbewijzen 100% van de reguliere capaciteit gebruikt mag worden. Dan hoeft er geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.
Voor sportkantines gelden de plannen voor de horeca Houd hierbij wel oog voor de regels die al golden, zoals bijvoorbeeld opening kantine tijdens sportactiviteiten.

Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/aangekondigde-maatregelen/plannen-voor-sporten

 

We verwijzen u voor actuele informatie, protocollen, checklists en handreikingen naar diverse landelijke websites.

 

Andere vragen? Stel ze gerust via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vragen / opmerkingen irt gevolgen voor sport?

Delen