Update: gevolgen corona-maatregelen voor sport in Dordrecht

Het Coronavirus verspreidt zich razendsnel door Nederland. De maatregelen (vernieuwd afgekondigd op 31 maart) om de verspreiding te voorkomen, gelden in ieder geval t/m 28 april en hebben flinke impact op het openbare leven. Zo zijn alle scholen, horeca en sportclubs gesloten.  Het verbod op evenementen en bijeenkomsten geldt zelfs tot 1 juni. Op deze pagina plaatsen wij informatie over de gevolgen ervan voor de sport in Dordrecht.

 

  • Alle activiteiten, evenementen en bijeenkomsten die vanuit team Sport (gemeente Dordrecht) binnen deze termijn zijn gepland, worden stopgezet, uitgesteld of afgelast. Alle deelnemers, samenwerkingspartners en anderen contactpersonen zijn/worden telefonisch of via e-mail geïnformeerd. Dit betekent:
Omschrijving Datum Gevolg
Schoolsport Voetbal 1, 8, 15, 22 april AFGELAST
Olympic Moves 7 april AFGELAST
Dordtse Sportfestijn 10 april VERPLAATST, nieuwe datum volgt
Voorronde Cruyff Court 6vs6

Life Goals Festival Dordrecht

Schoolsport Veldkorfbal

Schoolsport Tennis

6 mei

13 mei

13 mei

20 mei

AFGELAST

AFGELAST

AFGELAST

AFGELAST

Bewegingsonderwijs De Regenboog wekelijks VERVALT t/m 28 april
Ouder-kind activiteiten De Regenboog wekelijks VERVALLEN t/m 28 april
Buurtsportactiviteiten De Staart Iedere vrijdag VERVALLEN t/m 28 april
Buurtsportactiviteiten Life Goals wekelijks VERVALLEN t/m 28 april
Ouderenactiviteiten op Spectrum wekelijks VERVALLEN t/m 28 april
Ouderenactiviteiten Golden Sports wekelijks VERVALLEN t/m 28 april
Cruyff Coach @ Oranje Wit wekelijks VERPLAATST, nieuwe data volgen

 

  • Alle gemeentelijke sportaccommodaties zijn gesloten tot en met 28 april. Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Sportaccommodaties: 078-7704373 of [email protected] danwel [email protected] 
  • Mede op advies van de branchevereniging en vanwege het helaas vroegtijdig beëindigen van de diverse competities, wordt er eerder gestart met het gefaseerd uitvoeren van groot onderhoud aan de sportvelden. Afdeling Sportaccommodaties neemt contact op met de desbetreffende verenigingen voor meer informatie.
  • Sportkantines, sport- en fitness clubs zijn gesloten tot en met 28 april. Kijk voor actuele informatie op de website van de betreffende sportaanbieder.
  • Sportboulevard Dordrecht is tot nader order gesloten. Het Talentcentrum is gesloten en de programma’s van de Regionale Talentcentra die hier gevestigd zijn en/of trainen zijn stopgezet.

Hoe omgaan met het in rekening brengen van huur?
De meest gestelde vraag van dit moment is hoe gemeenten omgaan met het al dan niet in rekening brengen van huur voor het gebruik van sportaccommodaties.

De gemeente Dordrecht werkt aan een besluitvorming in de lijn met het uitgangspunt van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Op dit moment ziet de VSG dat de meeste gemeenten de huur door laten lopen met de mogelijkheid tot uitstel van betaling. Met deze handelwijze krijgen sportaanbieders voor het moment wat financiële ruimte en creëert de gemeente tijd voor zichzelf om een beter beeld te krijgen van de uiteindelijke coronaschade die in de sportsector optreedt en waar uiteindelijk compensatie het hardste nodig is.

We begrijpen dat u als sportaanbieder in deze periode mogelijk veel vragen heeft. Wij hebben ook niet altijd het antwoord, maar uiteraard denken we graag met u mee. Stel uw vraag hieronder en wij zorgen dat het bij de juiste persoon terecht komt en dat diegene zo snel mogelijk contact met u op neemt.

Bekijk hier het coronadossier opgesteld van Vereniging Sport & Gemeenten (VSG). Dat dossier wordt dagelijks geactualiseerd aan de hand van vragen en ontwikkelingen. 

Lees hier de actuele berichtgeving van gemeente Dordrecht over maatregelen en besluiten in relatie tot het Coronavirus.

Lees hier het bericht van maandag 6 april van wethouder Marco Stam gericht aan alle sportaanbieders en betrokkenen.

Lees hier het bericht van dinsdag 7 april van wethouder Marco Stam gericht aan alle sportaanbieders en betrokkenen.

 

Vragen / opmerkingen irt gevolgen voor sport?

Delen