Update: gevolgen corona-maatregelen voor sport in Dordrecht

De maatregelen om de verspreiding te voorkomen, hebben flinke impact op het openbare leven. Op deze pagina plaatsen wij informatie over de gevolgen ervan voor de sport in Dordrecht.  Hoewel we in Nederland voorlopig doorgaan met de corona-aanpak, komt er voorzichtig steeds meer ruimte. Ook op het gebied van sport, mits we 1,5 meter afstand houden. Dat is fijn nieuws voor sporters en organisaties.

We kunnen dus weer met zijn allen (buiten) sporten, op de club en in de openbare ruimte. Naast de bekende 1,5 meter afstand-regel, moeten we ook de hygiënemaatregelen van het RIVM in acht nemen. Kleedruimtes en kantines blijven voorlopig gesloten en competities mogen nog geen doorgang vinden, ook buiten niet.

Er komt nog wel wat bij kijken om dit mogelijk te maken. Lees hier waar sportorganisaties aan moeten voldoen, voordat zij kunnen starten met activiteiten.

 

  • Alle gemeentelijke binnensportaccommodaties zijn gesloten. Inmiddels hebben ons al diverse vragen bereikt of – nu de maatregelen voor sportscholen mogelijk per 1 juli versoepelt worden – er vanaf dat moment ook weer gebruik gemaakt kan worden van de gemeentelijke binnensportaccommodaties. Echter, een sportschool is niet hetzelfde als een binnensportaccommodatie of sporthal.Op de route kaart van de Overheid staat het binnensporten nog altijd benoemd m.i.v. 1 september 2020. Dit is dan ook waar wij op dit moment van uit moeten gaan. Wij hebben ook gezien dat het RIVM inmiddels overweegt ook het binnensporten vanaf 1 juli te gaan toestaan en verwacht daar eind juni duidelijkheid over te verschaffen. Vanzelfsprekend houden wij de ontwikkelingen hierin nauwlettend in de gaten. Vragen? Neem dan contact op met de afdeling Sportaccommodaties via: 078-7704373 of [email protected].
  • Sportkantines, sport- en fitness clubs blijven voorlopig gesloten. Er wordt wel gestart met buitenactiviteiten. Kijk voor actuele informatie op de website van de betreffende sportaanbieder.
  • Er is een algemeen protocol voor ouders van kinderen die weer gaan sporten. Hierin staan spelregels om weer veilig samen te kunnen sporten. Ben je lid van een sportclub? Dan hoor je van de club wat de mogelijkheden zijn en welke regels zij hanteren.

Hoe omgaan met het in rekening brengen van huur?
De meest gestelde vraag van dit moment is hoe gemeenten omgaan met het al dan niet in rekening brengen van huur voor het gebruik van sportaccommodaties.

De gemeente Dordrecht werkt aan een besluitvorming in de lijn met het uitgangspunt van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Op dit moment ziet de VSG dat de meeste gemeenten de huur door laten lopen met de mogelijkheid tot uitstel van betaling. Met deze handelwijze krijgen sportaanbieders voor het moment wat financiële ruimte en creëert de gemeente tijd voor zichzelf om een beter beeld te krijgen van de uiteindelijke coronaschade die in de sportsector optreedt en waar uiteindelijk compensatie het hardste nodig is.

We begrijpen dat u als sportaanbieder in deze periode mogelijk veel vragen heeft. Wij hebben ook niet altijd het antwoord, maar uiteraard denken we graag met u mee. Stel uw vraag hieronder en wij zorgen dat het bij de juiste persoon terecht komt en dat diegene zo snel mogelijk contact met u op neemt.

Bekijk hier het coronadossier opgesteld van Vereniging Sport & Gemeenten (VSG). Dat dossier wordt dagelijks geactualiseerd aan de hand van vragen en ontwikkelingen. 

Lees hier de actuele berichtgeving van gemeente Dordrecht over maatregelen en besluiten in relatie tot het Coronavirus.

Lees hier het bericht van maandag 6 april van wethouder Marco Stam gericht aan alle sportaanbieders en betrokkenen.

Lees hier het bericht van dinsdag 7 april van wethouder Marco Stam gericht aan alle sportaanbieders en betrokkenen.

 

Vragen / opmerkingen irt gevolgen voor sport?

Delen