Wijkavontuur Sterrenburg

Wijkavontuur Sterrenburg

Gedurende het schooljaar 2023-2024 starten in een aantal wijken buitenschoolse programma’s voor de kinderen in de wijk. Het doel van dit programma is om uiteindelijk alle kinderen in de stad een aanbod te geven om nieuwe talenten te ontdekken, nieuwe kinderen te ontmoeten en de wijk beter te leren kennen. In Sterrenburg neemt Dordt Sport hierin het voortouw. Samen met andere organisaties in de wijk én stad zetten wij een afwisselend programma neer. Niet alleen sport, maar ook komt onder andere cultuur, natuur en voeding aanbod. Het programma zal gaandeweg verder gevuld worden, dus hou de website goed in de gaten!

Het wijkavontuur in Sterrenburg is op 3 momenten in de week, namelijk;

 • Dinsdag: vv Wieldrecht (Smitsweg 20)
 • Donderdag: Gymnastiekvereniging Sparta (Eddingtonweg 1)
 • Vrijdag: vv Wieldrecht (Smitsweg 20)

De activiteiten zijn op dit moment voor basisschoolkinderen vanaf 8 jaar. En zullen 2x in de middag plaatsvinden want er zijn 2 rondes per activiteit!
De tijden zijn van 15.00-15.45 & 15.45-16.30 uur. Je kan dus 2 activiteiten op 1 dag doen! 🙂
Meld je tussen 14.30-15.00 uur aan bij de Dordt Sportcoach en je zal ingedeeld worden.

Zorg ervoor dat je de juiste kleding aan trekt. Sportieve kleding (die vies mag worden) bij sportactiviteiten. En bij bijv. graffiti kleding die oud zijn, aangezien de verf niet uit je kleding gaat.

Aanmelden is verplicht zodat de lesgever weet hoeveel deelnemers hij/zij kan verwachten.
Inschrijven kan via het formulier onderaan deze pagina!

Vragen? l.huijsman@dordrecht.nl

Programma Mei 2024 

We doen ons best om het programma van mei nog aan te vullen komende dagen! Voor nu staan de activiteiten hieronder op de flyer genoemd.

Uitleg activiteiten

 • Voetbalclinic / -training > door een jeugdtrainer van vv Wieldrecht. Tof voor zowel de beginnende als gevorderdere voetballer. Maak kennis met de club én de sport voetbal
 • Creatieve activiteit > Ontwikkel je creatieve talent! Ben jij diegene die het liefs zit te tekenen of te knutselen? Heb je een levendige fantasie? Wat zou je nog meer willen leren? Met deze creatieve activiteit ga je werken met zoveel mogelijk verschillende materialen en technieken.  Je word begeleid door een creatief docent en kunstenaar, die jullie laat onderzoeken en zo ontdekken waar je goed in bent, iedere week is anders! We werken met kleine groepjes, dus schrijf je snel in… Plezier staat voorop
 • CardioBoxing Dordrecht: Heeft een onwijs leuk en actief concept waarbij bewegen weer helemaal leuk word. Doormiddel van functioneel boxen combineren met leuke sport en spel activiteiten dagen we je lekker uit om zowel mentaal en fysiek bezig te zijn. Op deze leuke manier kunnen kinderen hun eigen unieke kwaliteiten ontdekken en gaan wij deze uiteraard helpen verder te ontwikkelen :).
 • Dans van OKK Dordrecht > Bij OKK Dordrecht geven we sport en danslessen voor alle doelgroepen. Als doel hebben wij iedereen sport en dansplezier te laten beleven. In deze dansworkshops gaan wij de basis leren van verschillende soorten dans. We gaan leren te bewegen op verschillende ritmes, basispasjes leren en natuurlijk een echte dans leren. Dit doen we met elkaar op leuke muziek en natuurlijk staat plezier voor op.
 • Djembé via ToBe > Tijdens de djembé workshops wordt op de djembés gezamenlijk een spetterend muziekstuk neergezet. Na de eerste kennismaking met de basisklanken van de trommel ontstaat al snel samenspel en voor iedereen het weet maken we samen muziek! En muziek met de djembé zorgt altijd voor beleving, voor energie die gaat stromen en vooral voor plezier.
 • Graffiti workshop via ToBe > Leer de technieken van Graffiti en maak je eigen mooie creatie. Je kan vies worden, dus trek kleren aan die vies mogen worden! De verf gaat niet uit je kleding 😉
 • Kickboksen bij Fight Team Heresh. (bij vv Wieldrecht)
  Leer de beginselen van kickboksen en werk aan je conditie, weerbaarheid en zelfvertrouwen.
 • Sport & Spel van Wij voor de Jeugd > Stichting Wij voor de Jeugd zet zich in voor gelijke kansen voor elk kind binnen onze gemeente, ongeacht de obstakels die zij tegenkomen. Op donderdagmiddag bieden we na schooltijd een divers programma aan van sport- en spelactiviteiten, inclusief creatieve workshops. We streven ernaar dat elk kind uit de wijk zich welkom voelt bij ons. Ons aanbod omvat verschillende sporten, zoals voetbal en trefbal, waarbij kinderen nieuwe trucjes kunnen leren en hun vaardigheden kunnen verbeteren. Daarnaast organiseren we leuke workshops, zoals sieraden maken, tasjes maken, etc.. We zijn toegewijd aan de ontwikkeling en het welzijn van alle kinderen in onze gemeenschap.
 • Vechtsporten van Hoogeveen Gym > Hoogeveen Gym biedt verschillende vechtsporten aan. Tijdens deze trainingen leer je kennis maken met Kyokushin Full Contact Karate. Discipline, respect en hard werken staan hier op nummer 1. Daarnaast komt kickboksen ook nog aan bod tijdens deze trainingen.
 • Korfbal > De 4 korfbalverenigingen in Dordrecht werken samen om kinderen de weg terug te laten vinden naar de korfbalsport. Middels deze weg willen we de kinderen kennis laten maken met korfbal en de technieken die hierbij horen. Zowel voor beginners als gevorderden wordt het een leuke korfbalactiviteit.
 • Papieractiviteit > Rovienne organiseert een papieractiviteit tijdens het wijkavontuur in Sterrenburg. Hij zal met jullie te gekke dingen gaan maken met papier. Hij zal je leren om je creativiteit te gebruiken en dat je eigenlijk van alles kunt maken met papier, hoe tof is dat?!

 

Wijkavontuur Sterrenburg

Inschrijvingen voor wijkavontuur Sterrenburg

Voor- en achternaam
Voor- en achternaam
Voor- en achternaam
Week 20
Meerdere opties mogelijk
Week 21
Week 22
Meerdere opties mogelijk