Wandel je mee?

Wandelen is erg gezond. Door iedere dag bijvoorbeeld 3500 stappen te lopen verlaagt het risico op diabetes met 29%. En elke dag één uur wandelen verlaagt het risico op obesitas met wel 50%. Vind je het fijn om met een groep of onder begeleiding te wandelen? Dan kan dat! Er zijn verschillende initiatieven waarbij je je kunt aansluiten in Dordrecht.

Bekijk hier het aanbod.

Gratis en betaald wandelen
Ben je op zoek naar gratis aanbod? Buurtwerk heeft verschillende wandelgroepen opgezet. Zo zijn er wandelgroepen vanuit De Eendracht, Kringloop De Nieuwe Hoop en Trefpunt De Nieuwe Stoof. Meestal kun je na het wandelen nog even een kopje thee of koffie blijven drinken.
Ook (betaald) wandelen onder begeleiding van een wandelcoach is mogelijk. Dit kan onder andere bij Vitaal bewegen en Walk for (f)it. Vanuit De Crabbehoeve, het Sterrenburgpark en op de Staart kun je als wijkbewoner meewandelen. Ook hier zijn verschillende professionals actief.

Dordt Sport probeert het overzicht zo goed mogelijk bij te houden. Toch kan het gebeuren dat de informatie niet (helemaal) meer klopt. Ben jij een wandelaanbieder, ken je een wandelgroep die nog niet in het overzicht staat of zie je iets dat niet meer klopt? Laat het ons weten door te mailen naar Annemijn van de Ree.