Vakleerkracht Bewegingsonderwijs / Sportcoach in de gemeente Dordrecht

Voor het team Dordt Sportcoaches van de gemeente Dordrecht zijn we op zoek naar een nieuwe collega (32 uur)

Als sportcoach ga je aan de slag met het realiseren van allerlei initiatieven in en met de stad die het sportaanbod vergroten en de sportdeelname bevorderen. Je werkt op het snijvlak van sport, welzijn, zorg, jeugd- en jongerenwerk. Afhankelijk van de behoeften in de stad word je projectmatig ingezet om diverse partijen te ondersteunen, verbinden en begeleiden naar een duurzame aanpak voor de sport in Dordrecht. Je schuwt daarbij een uitvoerende rol niet.

Mede door jouw inzet ontwikkelen we positieve voorbeelden om de hele stad letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Uiteraard leggen we daarbij meer accent op wijken en doelgroepen waar de kracht van sport nog onderbenut blijft. Het is een kansrijke functie om je verder te ontwikkelen.

Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een vakbekwame initiator en aanjager die, vooral op het thema “Vaardig in bewegen” uit het Landelijk Sportakkoord, van toegevoegde waarde is voor het team. Om goede invulling te geven aan het in ontwikkeling zijnde Lokaal Sportakkoord breng je kennis, ervaring of ideeën mee over bewegingsonderwijs, motorische ontwikkeling van jonge kinderen, de beweegrichtlijnen en het overbrengen van beweegplezier op kinderen, ouders en professionals. Je geeft bijvoorbeeld concreet aan kinderen van 2 tot en met 12 jaar les.

Ieder kind heeft recht op een goede motorische ontwikkeling in een veelzijdige beweegcontext. Jij helpt mee om dit samen met meerdere partners voor elkaar te krijgen. Je zet beweegprogramma’s gericht op de brede motorische ontwikkeling van kinderen van twee tot twaalf jaar op, waardoor een bijdrage geleverd wordt aan het vergroten van de beweegvaardigheid en beweegplezier van kinderen. De inzet moet er voor zorgen dat ieder kind dagelijks minimaal één uur voor, tijdens of na schooltijd beweegt. Daarnaast is je inzet er op gericht dat sporttalent zich optimaal kan ontwikkelen.

Wat breng jij mee?

  • een afgeronde Hbo sportopleiding met lesbevoegdheid (ALO);
  • enthousiaste persoonlijkheid met goede communicatieve vaardigheden;
  • verbindende kwaliteiten;
  • kennis en ervaring op het gebied van pedagogisch sportklimaat;
  • in staat invulling te geven aan een zelfstandige rol vanuit pro-activiteit en discipline;
  • ervaring met organiseren en plannen;
  • passie voor sport en bewegen;
  • verder ben je flexibel, resultaatgericht, omgevingsbewust, een netwerker, een teamspeler en heb je geen ‘van 9-tot-5-mentaliteit’.

Waar kom jij te werken?

De stad
Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen. Een stad waarvoor je moeite moet doen. Om te zien wat er is en te weten wat er allemaal kan. Voor wie dat ziet en voor wie dat weet, is Dordrecht een inspirerende stad.

De sport
“Zoveel mogelijk Dordtenaren doen mee aan sport”, dat is waar de gemeente Dordrecht naar streeft en op inzet. Sport gaat niet alleen over meedoen, maar ook over beleven en bijdragen aan. Sport raakt de Dordtenaren en kleurt de stad. Sport bevordert bewegen, gezond zijn, ontmoeten, ontdekken, samenwerken, ambitie, plezier hebben en participeren in Dordrecht. Dat vraagt een gemeentelijke rol die de kracht van sport maximaal benut en blijft versterken.

Het team
De groep sportcoaches telt op dit moment 12 personen. De sportcoaches werken intensief samen met het team Sport van de gemeente Dordrecht. Bij de groep sportcoaches en het team Sport is sprake van een mensgerichte werkcultuur.

Wat bieden wij jou?

Het betreft bij voorkeur een fulltime functie, een parttime aanstelling van minimaal 32 uur behoort echter ook tot de mogelijkheden. Salariëring is afhankelijk van ervarings- en kennisniveau (CAO Sport). Aanvankelijk wordt een contract voor één jaar aangegaan. Bij goed functioneren, behoort contractverlenging tot de mogelijkheden.

Je werkgever is Sport Service Noord-Brabant, je opdrachtgever is team Sport van de gemeente Dordrecht. Het dienstverband loopt dus via Sport Service Noord Brabant.

Solliciteren of nog meer weten?

Ben je enthousiast? Leuk! Upload dan je motivatiebrief en CV via het formulier onderaan deze webpagina.

Heb je vragen over de inhoud? Neem dan contact op met Paul Koster, coördinator Dordt Sportcoaches. Zijn gegevens zijn: coördinator Dordt Sportcoaches, via: 06-10972796 en p.koster@dordrecht.nl. Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Procedure

Solliciteren kan via het formulier hieronder tot en met zondag 26 juli 2020. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 31.