Tour de France Femmes avec Zwift 2024

In augustus zal een van de grootste internationale sportevenementen, de Tour de France Femmes vertrekken vanuit Dordrecht. Op dinsdag 13 augustus is vanaf het Energieplein de start van de tweede etappe. De wielrensters rijden door het historische centrum en gaan dan op weg naar Rotterdam, waar de finish is.

Om alle Dordtenaren bij dit grote evenement te betrekken en Dordrecht bij een internationaal publiek in de kijker te zetten gaat de Dordtse veldrijdster en wegwielrenster Lucinda Brand zich inzetten als ambassadeur. Daarnaast worden in aanloop naar de etappe verschillende activiteiten georganiseerd om de wielersport in onze stad te promoten. Uiteraard speelt wielervereniging D.T.C en D.R.C. de Mol daar een belangrijke rol in.

Nederlands kampioene Lucinda Brand daagt jou uit om ook op de fiets te stappen. Doe samen met je basisschool, bedrijf of vereniging mee aan de FietsFanatics Challenges en beweeg lekker mee in de frisse buitenlucht. Dus pomp je banden op, trek je helm strak en stap op die pedalen! Fietsen is leuk, word een FietsFanatic!
Vanaf juni lanceren we 4 weken lang elke week een uitdagende challenge die Lucinda Brand speciaal voor jou heeft gefilmd en maak je kans op mooie prijzen. Meer info? Ga snel naar fietsfanatics.nl.

Programma Dikke Banden Races
Dikke Banden Races zijn wedstrijdjes voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar, waarbij iedereen deelneemt op een ‘dikke banden’ fiets. Dit kan een normale (stads)fiets, een mountainbike of crossfiets zijn met een minimale bandbreedte van 28 mm. Racefietsen zijn dus niet toegestaan.

Data + inschrijven:

Programma Scholenactiviteiten
House of E-Sports cycling tour
In samenwerking met House of E-sports organiseren we speciaal voor eerste- en tweedejaars leerlingen van het middelbaar onderwijs een cycling tour. De leerlingen gaan 3 onderdelen af, allen in het thema van de Tour de France. Onderdelen: 1. virtueel fietsen, 2. GameTime, 3. VR experience. Een toffe en unieke ervaring in de DeetosSnel QLS sporthal.

Ready2Race schoolclinic
De Ready2Race scholenclinics zijn voor basisschoolkinderen én eerste, tweede en derde jaars leerlingen van de middelbare school. Tijdens de clinics wordt er kennisgemaakt met de wielersport waarbij plezier voorop staat. Kinderen tot en met groep 6 komen op hun eigen fiets en doen de clinic op ‘dikke banden’. Vanaf groep 7 wordt de clinic gedaan op een racefiets die geleverd wordt door Ready2Race. De activiteit vind plaats op Wielerbaan de Mol.

Data + inschrijven

Programma Start2Bike
Ben je onlangs gestart met mountainbiken, wielrennen of gravelbiken? Of heb je nog nooit een techniektraining gevolgd? Dan is Start2Bike iets voor jou. Tijdens 4 trainingen van 3 uur schaaf je jouw fietstechniek bij zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt. Iedere training staan 2 thema’s centraal. De trainingen zijn er voor iedereen: mannen en vrouwen, jong en oud, totaal ongetraind en sportievelingen. Onze ervaren trainers zorgen ervoor dat jij op jouw niveau en snelheid de basistechnieken onder controle krijgt.

Data + Inschrijven 

 • Start2Bike – Ladies Only (alleen voor vrouwen), cyclus van 4 weken
  • Zaterdag 11 mei
  • Zaterdag 18 mei
  • Zaterdag 25 mei
  • Zaterdag 01 juni
 • Start2Bike – gemixt  cyclus van 4 weken
  • Zondag 19 mei
  • Zondag 26 mei
  • Zondag 02 juni
  • Zondag 09 juni

Programma officiële toertocht van de Tour de France Femmes

Iedereen kan deelnemen aan onze unieke side-events, met toertochten variërend van 25 tot 150 kilometer, door schilderachtige routes en bruisende steden. Ervaar de Tour de France Femmes sfeer, geniet van het feestelijke podiumprogramma, de Franse livemuziek en ontvang een exclusief herinneringswielershirt en bidon. Doe op zondag 11 augustus mee en word deel van deze historische wielergeschiedenis!

Datum, inschrijven en meer informatie

 • Zondag 11 augustus – Startlocatie Dordrecht
  • Hoe uniek! Een eigen startplek voor iedereen in de buurt van Dordrecht. Doe mee aan de Toerversie Rotterdam, maar dan zonder af te moeten reizen naar die startplek. Om iedereen in de omgeving van Dordt zo goed mogelijk van dienst te zijn, is er de mogelijkheid om ook bij Wielerclub De Mol te starten
 • Zondag 11 augustus – Startlocatie Rotterdam
  • De hoofdstart- en finish zijn vlak bij de Erasmusbrug, kruising Vaste Land en Schiedamsedijk in Rotterdam