Sportvisie 2030

Niemand Buitenspel in Dordrecht

Sporten geeft plezier en een gevoel van trots. Het is goed voor je gezondheid, het geeft energie en het gevoel dat je meedoet. Ook verbindt het mensen. Daarom vinden we het belangrijk dat er zo veel mogelijk Dordtenaren in beweging komen. Er sporten al veel mensen, maar we willen meer!

Sportlocaties zijn echte ontmoetingsplekken, waar een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan het gelukkiger, gezonder en sterker maken van Dordtenaren. Daarom moeten ze toekomstbestendig zijn en uitnodigen of zelfs uitdagen tot bewegen. Dat geldt niet alleen voor de accommodaties van onze mooie verenigingen, maar ook voor de openbare ruimte.

Met deze sportvisie willen we daar een belangrijke bijdrage aan leveren en de sport in Dordrecht versterken. Want.. sporten is leuk! En dat staat eigenlijk voorop: sportplezier. Iedere Dordtenaar kan een leven lang plezier beleven aan sport. Of je nou recreatief sport of topsporter bent.. of vooral geniet van sport als supporter of vrijwilliger. Iedereen kan op zijn of haar eigen manier actief zijn en meedoen.

Het begint allemaal bij de jeugd, want jong geleerd is oud gedaan. Ieder kind moet een sportieve start in het leven kunnen maken. Maar ook andere doelgroepen willen we meer betrekken bij de sport en bewegen. Daarom draagt deze visie ook de titel ‘Niemand buitenspel in Dordrecht’.

We leggen de lat in deze visie hoog. We hebben de sportieve ambitie om met Dordrecht in de top 10 van sportiefste gemeente van Nederland te komen. Dat is onze stip aan de horizon. En ik kijk ernaar uit om hier met onze clubs en andere sport- en maatschappelijke partners mee aan de slag te gaan.

Samen met veel sportplezier naar een gelukkiger, gezonder en sterker Dordrecht!

Marc Merx

Wethouder Sport