Sportiefste school van Dordrecht ’20/’21

Helaas heeft er in het schooljaar 2019/2020 geen verkiezing Sportiefste School van Dordrecht plaatsgevonden in verband met de Coronacrisis. Aanmelden voor de sportiefste School van Dordrecht 2020/2021? Dat kan via het formulier onderaan deze pagina.

De Beatrixschool in Dubbeldam is de sportiefste school van 18/19!

Op vrijdag 5 juli 2019 was op de Beatrixschool de uitreiking van de eerste editie van de sportiefste school van Dordrecht. Van de drie genomineerde scholen Vest, Sterrekijker en de Beatrixschool uit Dubbeldam is de Beatrixschool eerste geworden. Wethouder Stam en jeugdburgemeester Marije reikten de prijs uit; de titel “Sportiefste school van Dordrecht 18/19” een grote wisselbeker en een cheque om sportieve materialen aan te schaffen.

Een sportief ingericht schoolplein, deelname aan één of meerdere schoolsportevents en/of een sportief project in de wijk, een actieve oudersportcommissie, sportieve invulling van pauzemomenten, beweegfaciliteiten in de schoolgangen, teams ingeschreven voor een sportief stadsevenement, invulling bewegingsonderwijs, een topsportevenement bijgewoond, een sportief team van juffen en meesters, energizers tijdens de lessen… Stuk voor stuk mooie voorbeelden van hoe een school bezig kan zijn met sport.

Scholen kunnen gedurende het hele jaar hun sportieve activiteiten aanmelden, of een totaal overzicht daarvan. Onder alle inzendingen krijgen drie basisscholen een nominatie. De stemmen van het publiek, bepalen samen met de stem van de vakjury wie de titel ‘Sportiefste school van Dordrecht’ wint. Een titel als blijk van waardering voor de inzet op sport. Bij deze eervolle titel, die de verkozen school een heel schooljaar mag dragen, hoort een wisselbeker, een sportieve prijs en een vignet op de voordeur.

Sport en onderwijs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. School is bij uitstek de plek voor jeugd om kennis te maken met sport en te ‘leren’ genieten van sport. Sport kan op heel veel verschillende manieren omarmd worden. Om dit te stimuleren is de titel ‘Sportiefste school van Dordrecht’ in het leven geroepen. Scholen kunnen meedingen door zelf sportieve activiteiten aan te dragen. Doet jouw school ook mee?

Aanmelden activiteiten voor 'Sportiefste School van Dordrecht'

  • Max. bestandsgrootte: 16 MB.
    U kunt dit aanleveren als word- of excelbestand