Sportiefste school van Dordrecht 2019-2020

De Beatrixschool in Dubbeldam is de sportiefste school van 18/19!

Op vrijdag 5 juli was op de Beatrixschool de uitreiking van de eerste editie van de sportiefste school van Dordrecht. Van de drie genomineerde scholen Vest, Sterrekijker en de Beatrixschool uit Dubbeldam is de Beatrixschool eerste geworden. Wethouder Stam en de jeugdburgemeester reikte de prijs vrijdagmiddag uit.

Via de website van Dordt Sport kon iedereen stemmen op zijn/haar favoriet. Daarnaast keek ook een onafhankelijke vakjury naar de sportieve activiteiten van de school. Samen bepaalden zij de uiteindelijke winnaar. De inzendingen van de scholen werden beoordeeld op originaliteit en diversiteit, sportieve activiteiten gericht op de hele school, deelname aan schoolsport en stadsevenementen, eigen initiatieven, sportief personeel en hoe sportief de indeling van de ruimtes is. Ondanks dat alle drie de genomineerden op verschillende onderdelen anders scoorden, scoorden ze alle drie hoog en kan gesteld worden dat het drie heel sportieve scholen zijn. Ze kregen dan ook alle drie een sportieve prijs. Maar de grote wisselbeker en de titel ging naar de Beatrixschool in Dubbeldam. De prijs werd uitgereikt door sportwethouder Marco Stam en jeugdburgemeester Marije Vennix.

—————————

Een sportief ingericht schoolplein, deelname aan één of meerdere schoolsportevents en/of een sportief project in de wijk, een actieve oudersportcommissie, sportieve invulling van pauzemomenten, beweegfaciliteiten in de schoolgangen, teams ingeschreven voor een sportief stadsevenement, invulling bewegingsonderwijs, een topsportevenement bijgewoond, een sportief team van juffen en meesters, energizers tijdens de lessen… Stuk voor stuk mooie voorbeelden van hoe een school bezig kan zijn met sport.

Scholen kunnen gedurende het hele jaar hun sportieve activiteiten aanmelden, of een totaal overzicht daarvan. Onder alle inzendingen krijgen drie basisscholen een nominatie. De stemmen van het publiek, bepalen samen met de stem van de vakjury wie de titel ‘Sportiefste school van Dordrecht’ wint. Een titel als blijk van waardering voor de inzet op sport. Bij deze eervolle titel, die de verkozen school een heel schooljaar mag dragen, hoort een wisselbeker, een sportieve prijs en een vignet op de voordeur.

Sport en onderwijs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. School is bij uitstek de plek voor jeugd om kennis te maken met sport en te ‘leren’ genieten van sport. Sport kan op heel veel verschillende manieren omarmd worden. Om dit te stimuleren is de titel ‘Sportiefste school van Dordrecht’ in het leven geroepen. Scholen kunnen meedingen door zelf sportieve activiteiten aan te dragen. Doet uw school ook mee?

 

Binnenkort komt er een mail jullie kant op met de voorwaarden hoe u uw school kunt nomineren.

 

 

 

Aanmelden activiteiten voor 'Sportiefste School van Dordrecht'

  • U kunt dit aanleveren als word- of excelbestand