Uitnodiging Dordt Sportverkiezing 2019

Op woensdagavond 11 december vindt de jaarlijkse Dordt Sportverkiezing plaats, u bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Tijdens deze feestelijke bijeenkomst in het Dordrechts Museum maken we bekend wie sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportploeg junioren en cluppie van Dordrecht over het jaar 2019 worden.

De Dordt Sportverkiezing is dé manier om te laten zien dat de stad trots is op haar sporters en prachtige prestaties in top- én breedtesport. Samen zetten we de sporters feestelijk in het zonnetje.

Programma

19.15 uur Ontvangst sporters en gasten
20.00 uur Presentatie genomineerden en prijsuitreiking
21.00 uur Toosten, feliciteren en napraten


Datum
Woensdag 11 december 2019

Locatie
Dordrechts Museum, Museumstraat 40

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met maandag 2 december via het webformulier hieronder. Wees er snel bij, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Parkeren:
U kunt tegen betaling gebruik maken van de Parkeergarage Drievriendenhof, Korte kolfstraat 235

Nominaties:
Iedereen (van sportaanbieders tot en met familie en journalisten) kon tot 4 november 2019 sporters voordragen voor nominatie. De jury heeft zich over alle inzendingen gebogen en koos de volgende genomineerden per categorie;
Karlijn Schouten (polsstokhoogspringen), Milou van Wijk (zwemmen) en Lilia Lupanova (kunstrijden) zijn genomineerd voor Sporttalent van 2019. In de categorie Sportman van het jaar maken Rutger Koppelaar (polstokhoogspringen) en Robin Kuiphof (lifesaving) kans. Bij de vrouwen dingen Kim Busch (zwemmen), Brett Zuijdwegt (korfbal) en Lucinda Brand (wielrennen) naar de titel van Sportvrouw van het jaar 2019. Dordtse Reddingsbrigade (lifesaving), v.v. Wieldrecht (voetbal) en Triathlonvereniging Dordrecht, zijn genomineerd voor Sportploeg van het jaar. In de nieuwe categorie Sportploeg junioren zijn FC Dordrecht BVO onder 17 (voetbal) en Next Volley Dordrecht Meiden B (volleybal) genomineerd. Een andere nieuwe categorie is dit jaar “Cluppie van het jaar”, alle inzendingen maken kans op de titel.