Volop medailles bij EK Lifesaving

Volop medailles bij EK Lifesaving
In België vond afgelopen week het Europees Kampioenschap Lifesaving plaats. Bij de seniorendames en -heren waren elf van de twaalf deelnemende zwemmers lid van de Dordtse Reddings Brigade.

Bij de junioren waren er vijf zwemmers van de  Dordtse Reddings Brigade geselecteerd. Ze tekenden voor flink wat medailles. Zo was er tijdens de eerst drie dagen in het zwembad van Brugge zilver voor Robin Heemels, zilver en brons voor Charlotte van der Hoek en zilver voor Marijn in ‘t Veld. Myrthe zwom op de 50m pop vervoeren een nieuw Nederlands record en won hiermee zilver. Bij de senioren wonnen de dames tweemaal een estafette en werd naast de gouden medailles ook het Europees Kampioenschap veroverd. Vervolgens verplaatste de wedstrijd zich naar het strand van Oostende. Onder zware (weers)condities werd er prima gepresteerd. Zo wonnen Jelmar en Melvin zilver in een spectaculaire board rescue race. Daarnaast hebben de senioren eremetaal behaald op diverse estafetteonderdelen. Individueel was er goud, en dus een Europese titel, voor Robert Hendriks op de Beach Flags. De trainers van de Dordtse Reddings Brigade kijken derhalve terug op een zeer succesvol EK.


Om reacties te lezen en / of plaatsen dient u eerst onze cookies te accepteren. Klik hier om onze cookies te accepteren.