Eerste editie Straatvoetbal Kampioenschap Dordrecht op Energieplein

Eerste editie Straatvoetbal Kampioenschap Dordrecht op Energieplein
Giuliano Soerdjbalie (29) heeft heel fijne herinneringen aan de straatvoetbaltoernooien waaraan hij als Amsterdams ventje meedeed. Toen hij twee jaar geleden in Dordrecht kwam wonen en over het Energieplein liep, begon er een plannetje op te borrelen. “Een perfecte locatie voor een straatvoetbaltoernooi voor basisschooljeugd”, vond hij. Toen hij met zijn idee aanklopte bij onder meer Dordt Sport, Bibelot, jongerenwerk R-Newt, Kinepolis en Dordtse basisscholen kreeg hij zoveel positieve reacties dat de plannen al snel concreet werden: de eerste editie van het Straatvoetbal Kampioenschap Dordrecht vindt op woensdag 27 september plaats op het plein bij het Energiehuis.

Giuliano is zelf ook behoorlijk balvaardig, laat hij zien tijdens het maken van de foto’s op het Energieplein. “In Amsterdam heb ik met mijn team het toernooi wel eens gewonnen. Ik heb er nog een foto van, waarop ik met Johan Cruyff sta.” De foto staat in één van de plakboeken die zijn moeder hem onlangs meegaf. Het was eigenlijk het laatste zetje om zo’n toernooi ook in Dordrecht te gaan organiseren. “Ik ben al bij meer dan twintig scholen in Dordrecht langs geweest en de inschrijvingen beginnen binnen te lopen. Als het een succes wordt, wil ik bij een volgende editie ook andere Drechtsteden mee laten doen.” Ambities genoeg bij Giuliano.

Titel en prijzen

Het Straatvoetbal Kampioenschap Dordrecht wordt een sportieve krachtmeting tussen tientallen basisscholen in Dordrecht. Het toernooi is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8. Elk team bestaat uit zes spelers of speelsters, met een ‘vliegende keep’ en drie reserves, plus een coach/meester/juf/trainer van minimaal 21 jaar oud. Er is een jongens- en een meisjesafdeling, waar wordt gestreden om de titel Straatvoetbalkampioen van Dordrecht, maar ook om mooi prijzen. Giuliano: “Er zijn bekers en medailles, maar Kinepolis heeft bijvoorbeeld ook bioscoopkaartjes beschikbaar gesteld als prijs. Brandstof (het café van Bibelot, red.) is op de toernooidag open voor hapjes en drankjes.” Daar is ook de mogelijkheid voor de spelers om zich om te kleden en voor een sanitaire stop.

Meedoen

Een zeer welkom steuntje in de rug is natuurlijk dat ook Dordt Sport het initiatief van Giuliano ondersteunt. Via de site van die organisatie kunnen teams zich ook inschrijven. Dat kan tot 20 september op https://www.dordtsport.nl/activiteiten/straatvoetbaltoernooi-energieplein
Deelname is gratis!


Om reacties te lezen en / of plaatsen dient u eerst onze cookies te accepteren. Klik hier om onze cookies te accepteren.