Dag 3 Fietsvierdaagse: Kennismaking met Rotterdam

Dag 3 Fietsvierdaagse: Kennismaking met Rotterdam
De derde fietsvierdaagse van ‘Rond Uit Dordrecht’ vond vorige week van 2 t/m 5 juni plaats. Stichting Rond Uit Dordrecht heeft met dit evenement de bekendheid met de regio Drechtsteden vergroot bij 200-250 deelnemers. Lees hieronder het verslag van dag 3 (donderdag 4 juni).

De weergoden waren afgelopen donderdag prima gezind. Via Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk bereikten de fietsers Rotterdam. De route voerde door het centrum met o.a. de Markthal en de Kubuswoningen naar de Coolsingel, waar de verschillende afstanden zich splitsten. De 30 km-fietsers gingen via de nabijgelegen Waterbus weer terug naar Dordrecht, de 50 km- rijders reden de Erasmusbrug over om via Barendrecht en Zwijndrecht weer in Dordrecht terug te komen. De 80 km-rijders maakten nog een extra lus naar de Rotte, door  het Hoge en Lage Bergsche Bos en het oude Hillegersberg weer te voegen bij de 50 km-route.

Bij de controleposten wisselden de fietsers onder het genot van een hapje of drankje ervaringen uit en konden op het terras even bijkomen van alle indrukken. Een gezellig samenzijn!

De routes liggen er niet zomaar. Het weekend voorafgaand aan de fietsvierdaagse werden zij door enkele enthousiaste vrijwilligers uitgepijld. De dag voorafgaand aan deze route is een lastig gedeelte door het centrum nog extra gecontroleerd. De dag nadat de route is verreden moeten alle pijlen en aanduidingen weer worden verwijderd. Een klus die enorm veel tijd in beslag neemt, maar geheel ten dienste is van de deelnemers aan de Fietsvierdaagse!


Lees voor een leuke sfeerimpressie ook het verslag van dag1, dag2 en dag3 en bekijk de fotowedstrijd op de website van Rond Uit Dordrecht. Wilt u op de hoogte blijven van toekomstige activiteiten? Volg Rond Uit Dordrecht via Facebook en Twitter

 

 

Foto gallery


Om reacties te lezen en / of plaatsen dient u eerst onze cookies te accepteren. Klik hier om onze cookies te accepteren.