Voorronde NK Jazzdance

van 10:00 tot 17:00 € 5,00 Fanny Blankers-Koenweg 10, 3318 Dordrecht, Nederland Iedereen
Van 14 apr
Tot 15 apr

Op zaterdag 14 april en zondag 15 april a.s. organiseren de dansafdelingen van OKK Dordrecht en GV Barendrecht de laatste (van de totaal vijf ) landelijke voorrondes van het NK Jazzdans. Voor een volle tafel met juryleden worden de dansen van de deelnemende verenigingen, op verschillende niveaus,  beoordeeld op o.a. de choreografie, uitvoering, techniek en uitstraling. Jazzdance teams uit heel Nederland, waaronder negen selectiegroepen van OKK Dance en 8 selectiegroepen van GV Barendrecht, zullen tijdens de voorronden strijden voor een finaleplek op de NK Jazzdance, tijdens de Gymnastics Fantastic, in Ahoy Rotterdam op 23 juni 2018.

In het dansweekend van 14 en 15 april , worden in de sporthal van de Sportboulevard in Dordrecht, zo’n 1100 toeschouwers per dag verwacht. OKK Dance en GV Barendrecht, zijn dan ook bijzonder trots, dat zij zo’n groot sportevenement naar de regio hebben weten te halen. Het belooft een inspirerend dans spektakel te worden, waarbij tijdens de pauze op zaterdag, alle dansselecties van OKK Dordrecht een gezamenlijke demo geven. Op zondag zullen er twee demo’s gegeven worden door de dansselecties van GV Barendrecht.

Op zaterdagavond 14 april a.s. vanaf 19.30 uur organiseert OKK Dordrecht i.s.m. de KNGU, ook de Dance2Demo. Deze “Dance2Demo’s”, welke door heel Nederland worden gehouden, zijn er voor iedereen, die zijn dansmoves wil laten zien op de dansvloer, die vaak flitsend verlicht is! Er kan meegedaan worden door teams met verschillende dansstijlen, zoals Streetdance, Hip Hop, Showdance, Jazzdance.  OKK Dordrecht zal zelf meedoen met 8 recreantengroepen, waaronder de Special Heroes Dance groep Twixx.

OKK Dordrecht bestaat al 135 jaar, maar is niet in de tijd stil blijven staan. Vijftien jaar geleden begonnen met een groepje van 10 meiden, die van bewegen en muziek hielden, inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende, succesvolle dansafdeling met 350 leden en daarmee de grootste afdeling van de vereniging. Wie van dansen houdt, zit dus goed bij OKK Dordrecht. Al vanaf 2-jarige leeftijd, kunnen kinderen kennis maken met de danssport en kunnen zij, als ze dit willen, vervolgens hun leven lang door dansen bij OKK Dordrecht.

OKK Dordrecht geeft les in diverse dansstijlen zoals Jazzdance, Modern Dance, Streetdance en HipHop, welke door gekwalificeerde trainsters worden gegeven. Inmiddels heeft OKK Dance 14 recreanten dansgroepen, waaruit dansers die een hoger dansniveau aankunnen, door kunnen stromen naar een dansselectie. OKK Dance heeft 9 selectiegroepen op D, C, B en A niveau, welke allen meedoen aan de voorrondes van het NK Jazzdans.

GV Barendrecht werd opgericht op 23 september 1954. In de decennia hierna werd, naast de turnafdeling, het aanbod van activiteiten uitgebreid met een afdeling ritmische gymnastiek en een afdeling dans. 64 jaar na de oprichting telt de vereniging ruim 1000 leden en staat ze door haar brede aanbod van activiteiten middenin de Barendrechtse samenleving. In 2004 organiseerde GV Barendrecht haar eerste jazzdanswedstrijd en nam zij tevens voor het eerst deel aan de jazzdanswedstrijden van de KNGU. Sinds dien is het talent binnen GV Barendrecht hard gegroeid en vertegenwoordigen zij de vereniging inmiddels met 9 selectiegroepen verspreid over het A, B, C en D niveau.

Aanvang 10.00 uur. Prijs toegangskaarten € 5,00 per dag. Voor zowel de voorronde NK Jazzdance als de Dance2Demo online of via de pinpas te koop in de hal van de Sportboulevard.  Meer informatie OKK Dordrecht kunt u vinden op www.okkdordrecht.nl of op de Facebookpagina van de vereniging.

Delen

Waar

Sportboulevard Dordrecht
Fanny Blankers-Koenweg 10 3318 AX Dordrecht

Organisatie

OKK Dordrecht, GV Barendrecht, Optisport Dordrecht en KNGU