Sportdag op MAAT

van 11:00 tot 16:00 Gratis Halmaheiraplein 8 3312 GH Dordrecht Kinderen
26 juni

Op zaterdag 26 juni organiseert Sjaak Schippers sportdag op MAAT bij sc Emma.

Sportdag op MAAT is gericht op jongeren tussen de 12 en 18 jaar gediagnosticeerd met autisme die op dit moment geen lid zijn van een sportvereniging of sportclub, maar willen ervaren hoe het is om individuele sporten te beoefenen en te sporten in teamverband. Op deze manier wilt Sjaak Schippers (organisator) hen kennis laten maken met de leuke kanten van sporten. Zelf kreeg Sjaak op 18 jarige leeftijd de diagnose autisme en weet hij hoe het is om te sporten met autisme en wat er allemaal bij komt kijken. Hij vindt dat jongeren met autisme ook een podium verdienen en leuke dingen mogen ervaren in de sport zoals hijzelf zelf ervaart. 

Als deelnemer van de sportdag neem je deel aan verschillende sportworkshops. Daarbij gaat het zowel om individuele sporten als om sporten in teamverband. Verder leer je nieuwe mensen kennen en is het mogelijk om in contact te komen met verenigingen. Zo kom je volledig in beweging!

Sjaak vertelt:
Mijn naam is Sjaak Schippers en ik ben 21 jaar oud. Ik zit vanaf mijn zesde op voetbal bij VV Drechtstreek in Papendrecht. Ik wilde altijd zo hoog mogelijk voetballen en deed alles om wedstrijden te winnen, misschien zelfs ten koste van een ander. Het was zo prestatiegericht dat ik op een bepaald moment het plezier helemaal kwijt was in het voetballen. Op dat moment heb ik besloten om verder te spelen in een vriendenteam waar ik op de dag van vandaag nog steeds in speel. Ik heb het plezier in voetbal dan ook weer helemaal teruggevonden en een hoop dingen geleerd zoals: het leggen en onderhouden van sociale contacten, samenwerken, ontspannen, genieten en lachen. Dit is wat ik de jongeren op de sportdag dan ook zeker mee wil geven.

Inschrijven kan via: stad-dordt.nl

Meer informatie? Check: instagram.com/sportdagopmaat/

Delen

Waar

SC Emma
Halmaheiraplein 8 3312 GH Dordrecht

Organisatie

Sjaak Schippers