Optimist on Tour 2019

van 08:30 tot 14:30 Gratis Energieplein, Noordendijk, Dordrecht, Nederland Aangepast Sporten, Iedereen, Jongeren, Kinderen, Ouderen, Volwassenen
Van 25 sep
Tot 27 sep

Nog één plekje over voor het scholenprogramma van de Optimist on Tour!

 

 

Bij Optimist On Tour kunnen Dordtse kinderen, geheel passend bij het maritieme karakter van hun stad, gratis kennismaken met de watersport. Op woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 september 2019 meert het landelijk rondreizend watersportevenement aan in de Wantij bij de Kinepolis bioscoop aan de Lijnbaan in Dordrecht. Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond en wordt in Dordrecht mede mogelijk gemaakt door de gemeente Dordrecht.

In totaal 2 uur maken basisschoolkinderen van groep 6, 7 en 8, onder begeleiding van ervaren instructeurs, zeilen in een Optimist en kanovaren óf suppen. Daarnaast krijgen de kinderen op een inductieve manier een waterfilm (mogelijk gemaakt door Wijzigt) te zien in de bioscoop Kinepolis en krijgen ze op een speelse manier meer te weten over water.

Wil je individueel meedoen, na schooltijd? Dat kan, klik hier!

Programma

  1. Uitleg op de kant (30 min)
  2. Varen in een optimist (30 min)
  3. Varen in een kano en/of suppen (30 min)
  4. Waterfilm (30 min)

 

Inschrijven met school

DEELNAME = GRATIS!!!*         (Let op: De kinderen moeten in bezit zijn van Zwemdiploma A!! Dit om de waterveiligheid te waarborgen.)

Scrol naar beneden om uw klas in te schrijven!

Na deelname aan de Optimist on Tour krijgen de kinderen naast een certificaat een gesloten envelop met informatie over vervolgaanbod bij een vereniging in de nabije omgeving. De kinderen kunnen hier nóg een keer gratis kennis maken met de watersport.

Kijk hier voor een inspiratiefilmpje

* Maximaal 30 leerlingen per inschrijving. Inschrijven is gegarandeerd zeilen.

 

Individueel inschrijven

Het is ook mogelijk om individueel (buitenschools) deel te nemen. De inschrijving hiervoor kan via de website van Optimist on Tour: http://optimistontour.nl/inschrijven/

 

Vragen

Bij vragen neem contact op met de organisatie, zie contactgegevens hieronder.

Delen

Waar

Energieplein
Energieplein, Noordendijk, Dordrecht, Nederland

Organisatie

Organisatie Optimst on Tour i.s.m Gemeente Dordrecht – Team Sport:

Tim Verbaas

078-7704388

t.verbaas@dordrecht.nl