Olympic Moves regionale finale Dordrecht 2023

van 10:00 tot 17:00 Gratis Schenkeldijk 1, 3328 LA Dordrecht, Nederland Jongeren, Kinderen
06 april

Op donderdag 6 april 2023 vindt voor de zesde keer de regionale finale Olympic Moves Dordrecht plaats op sportcomplex Schenkeldijk.

Zo’n 1500 leerlingen uit de regio strijden hier in vijf sporten (hockey, basketbal, korfbal, voetbal, volleybal) voor een plek in The School Final vrijdag 9 juni 2023 in Arnhem/ Papendal. Ben jij erbij?

Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, waarin scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport. Het laat hen bovendien het plezier van samen sporten beleven. Dit gebeurt eerst in de vorm van regionale finales verspreid over Nederland en wordt afgesloten met The School Finale op 9 juni, locatie wordt nog bekend gemaakt.

In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevings-wereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen inmiddels ruim 300 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiast houdt voor sport en hen – door samen te sporten – onvergetelijke en fijne momenten bezorgt. Olympic Moves, een initiatief van de KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land.

Meer informatie:

http://www.dordtsport.nl/om2023/

https://www.kvlo.nl/olympicmoves.html

 

Delen

Waar

Sportpark Schenkeldijk
Schenkeldijk 1 3328 LA Dordrecht

Organisatie

Sportvibes, Dordt Sport, KVLO en de Dordtse Sportaanbieders