ILSE Dordrecht 2019

van 09:00 tot 18:00 Gratis Fanny Blankers-Koenweg 10, 3318 Dordrecht, Nederland Jongeren, Kinderen, Ouderen, Volwassenen
Van 16 mrt
Tot 17 mrt

ILSE Dordrecht is een internationale zwemwedstrijd.

De Dordtse Reddingsbrigade (DRB) organiseert op 16 en 17 maart 2019 het Internationale LifeSaving Event (ILSE). Twee dagen lang worden in het zwembad aan de Sportboulevard spectaculaire onderdelen gezwommen door nationale en internationale jeugd, volwassenen en masters. Burgemeester Kolff, beschermheer van de DRB, komt zaterdagochtend de wedstrijd openen.

De Lifesaving sport is een spectaculaire sport die is afgeleid van het echte reddingswerk. De onderdelen bevatten combinaties van techniek, tactiek, kracht en snelheid. Tijdens deze twee dagen zijn er individuele onderdelen en teamonderdelen. De onderdelen bestaan onder meer uit hinderniszwemmen, popduiken en vervoeren, de pop aanklikken, onder water zwemmen en de pop oppakken en vervoeren. Sommige onderdelen worden met zwemvliezen uitgevoerd.

De sport bestaat uit wedstrijdonderdelen in het zwembad, de ‘pool events’ en op het strand en in de zee, de ‘ocean events’. De wedstrijdploeg van de Dordtse Reddingsbrigade bestaat uit meer dan 80 sporters. Vergeleken met andere brigades is dat een grote groep, mede dankzij de goede faciliteiten van de Sportboulevard. Een behoorlijk deel van de wedstrijdploeg maakt deel uit van de nationale selectie. Bij nationale en internationale wedstrijden worden vaak meerdere podiumplaatsen behaald. Wij zijn in 2018 met ons senioren team 8e van de wereld geworden op het WK Interclub in Adelaide Australië in een veld van meer dan 100 clubs uit de hele wereld.

De Dordtse Reddingsbrigade is een actieve vereniging. Naast de wedstrijdsport wordt er elke maandagavond zwemles gegeven. Ook is de vereniging actief bij het beveiligen van evenementen door de vaarploeg. Daarnaast zijn er bij diverse evenementen op en rond het water EHBO’ers van de reddingsbrigade actief.

Iedereen is van harte welkom in het zwembad om op zaterdag 16 maart of zondag 17 maart naar de series of spannende finales te kijken. Dit is een unieke gelegenheid om in aanraking te komen met een nog vrij onbekende sport. Kom kijken, moedig de sporters aan, de toegang is gratis.

Delen

Waar

Sportboulevard Dordrecht
Fanny Blankers-Koenweg 10 3318 AX Dordrecht

Organisatie

Dordtse Reddingsbrigade
contactpersoon: Jacqueline Reijerink
communicatie@rbdordrecht.nl