Feestelijke opening Natuurlijke Speelplek

van 14:30 tot 17:00 Gratis Copernicusweg, 3318 Dordrecht, Nederland Jongeren, Kinderen, Ouderen, Volwassenen
03 juli

Woensdag 3 juli wordt de nieuwe natuurlijke speelplek in het Sterrenburgpark geopend. Met een feestelijk activiteitenprogramma, onder andere georganiseerd door Toppie Dordrecht, én de onthulling van de naam van deze speelplek, wordt de opening gevierd. Jij komt toch ook spelen?

Wens van bewoners
De locatie waar nu de natuurlijke speelplek is gerealiseerd, stond vroeger vaak blank na regenval. Door een deel van deze plek af te graven, ontstond er ruimte voor zogeheten waterberging. Onder de bewoners leefde al langer de wens voor een speelplek met natuurlijke elementen in het park. Dit kon mooi gecombineerd worden met deze waterberging. Kinderen uit Sterrenburg mochten een naam voor de nieuwe speelplek verzinnen. De winnende naam, en de bedenkers ervan, zullen woensdag onthuld en beloond worden. Met deze nieuwe speelplek wordt het park nog aantrekkelijker voor allerlei verschillende groepen mensen om elkaar te ontmoeten.

Spelen maar!
Nu de speelplek helemaal af is, nodigen we iedereen uit om lekker te komen spelen.
Om te laten zien wat je allemaal kan doen in het Sterrenburgpark, organiseert Toppie Dordrecht samen met Groen doet goed Dordrecht allerlei leuke, lekkere en sportieve activiteiten. Doe bijvoorbeeld mee aan een obstacle run door het park en maak daarna je eigen sportdrankje. Ook kun je spelen in een modderkeuken, van modder en klei je eigen modderbeestje maken en speuren naar bodemdiertjes.
Daarnaast worden er allerlei sportdemonstraties georganiseerd. Ook kun je zelf popcorn maken, kan je je laten schminken en zal een kinderbrassband met twee korte optredens voor een feestelijk sfeertje zorgen. Daarnaast zal er ook nog eens allerlei lekkers te eten en te drinken gratis verkrijgbaar zijn.

Jij komt toch ook?
Iedereen is van harte uitgenodigd om aanstaande woensdag, maar zeker ook daarna, te komen spelen, wandelen en genieten in het Sterrenburgpark.
De activiteiten vinden van 14.30 uur tot 17.00 uur plaats rondom de nieuwe natuurlijke speelplek. Deelname aan de activiteiten is gratis en iedereen is van harte welkom.

Voor meer informatie over alle activiteiten die Toppie Dordrecht organiseert, kijk je op www.doemeemettoppie.nl

Delen

Waar

Sterrenburgpark
Copernicusweg, 3318 Dordrecht, Nederland

Organisatie

Toppie Dordrecht en Gemeente Dordrecht

Coen Merkx

cp.merkx@dordrecht.nl