Esports Experience – Nog 1 plekje vrij!

van 12:00 tot 15:00 Gratis Vorrinklaan 202, 3317 KZ Dordrecht, Nederland Aangepast Sporten, Jongeren, Kinderen
Van 20 sep
Tot 24 sep

Esports is een sterk groeiende trend onder kinderen en jongeren. Hoewel veel ouders moeite hebben met het gamegedrag van hun kind, heeft onderzoek uitgewezen dat gamen veel oplevert. Naast dat het een manier is om te ontspannen en plezier te beleven, biedt het voordelen op cognitief, motivationeel, emotioneel en sociaal gebied. Gamen is dus zo slecht nog niet, mits het op een verantwoorde manier gebeurt. Met de Esports Experience kunnen kinderen onder begeleiding van enthousiaste instructeurs kennis maken met verschillende vormen van Esports waar zij ook daadwerkelijk in beweging komen. Ook zal er een cursus media wijsheid worden aangeboden waar de Do`s en Dont`s van het internet aanbod zullen komen.

 

Met jouw klas gratis naar de Esports Experience?

Van maandag 20 september tot en met vrijdag 24 september staat Sportpark Vorrincklaan in het teken van Esports. Dordt Sport biedt de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan een 1,5 uur durend programma waar zij kennis maken met verschillende vormen van Esports. Gedurende dit programma zullen zij zowel binnen als buiten aan de slag gaan met onderstaande onderdelen:

GameTime
Tijdens dit onderdeel spelen de deelnemers op verschillende consoles. Waarbij de spelende kinderen aan de hand van de digitale schijf van 5 het belang van balans aankaarten. (PS4 & Nintendo Switch)

GameGymwall
Een interactieve muur waarbij Esports en spel samenkomen. De muur maakt het mogelijk om  de verschillende spellen  zittend, staand, samen of alleen te spelen.

VR
Bij deze activiteit gaan de jongeren aan de slag met VR brillen. Deze brillen worden ingezet om de jongeren nieuwe technologie te laten ervaren. In deze virtuele wereld kunnen ze gaan boxen of bewegen op muziek..

Geef je gauw op via onderstaand formulier! Let op, maximaal 1 tijdslot per school met een maximum van 60 kinderen.

Programma

    • inloop + introductie House of Esports met stuk over online gedrag (mediawijsheid) (20 min)
    • Gamegym+Wall (30 min)
    • Gametime + VR (30 min)

 

Delen

Waar

Sporthal DeetosSnel
Vorrinklaan 202 3317 KZ Dordrecht

Organisatie

Lou-Aisa Dors

la.dors@dordrecht.nl

Inschrijfformulier Esports Experience

    *Maximaal 1 tijdsslot per school met een maximaal van 60 kinderen!