Dordt Watersportevent

van 07:00 tot 17:00 Gratis Energieplein, Noordendijk, Dordrecht, Nederland Iedereen
Van 20 jun
Tot 30 jun

Van 20 t/m 22 & 30 juni vindt in en rondom het Wantij het Dordt Watersportevent plaats. Zesentwintig Dordtse partners bundelen hun krachten en brengen samen een spetterend programma met tal van gratis wateractiviteiten. Optimist on Tour, AquaOutdoor, het Waterlab, de Splash WaterParty en nog veel meer. Dordtenaren kunnen hiermee, geheel passend bij het maritieme karakter van hun stad, kennismaken met watersport en meer leren over het thema water.

Optimist on Tour

Van 20 t/m 22 juni meert de Optimist on Tour, een landelijk rondreizend watersportevenement, voor de tweede keer aan in Dordrecht. Dordtse basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 krijgen een theorieles in de bioscoop en zitten vervolgens zelf aan het roer van een optimist en gaan kanovaren of suppen. Dit alles zal onder schooltijd plaatsvinden in het Wantij direct achter de bioscoop Kinepolis en tegenover het Energieplein. Ook kunnen kinderen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om na schooltijd mee te doen. Optimist on Tour wordt georganiseerd door het Watersportverbond in samenwerking met lokale watersportverenigingen en gemeente Dordrecht.

AquaOutdoor

Onder de noemer AquaOutdoor zijn er op 20 juni van 15:00 tot 21:00 uur nog meer wal- en wateractiviteiten op en rond het Energieplein. AquActief en watersportverenigingen organiseren deze activiteiten voor iedereen, voor ouders met kinderen, jongeren, maar ook voor volwassenen die iets met water hebben. Zo kan deelgenomen worden aan activiteiten als kanoën en roeien, biedt de Reddingsbrigade boeiwerpen en poppen binnenhalen en zijn er luchtkussens om in het Wantij te springen. Aanmelden voor deze activiteiten kan ter plaatse. Naast sportiviteit op het water is er aan wal ook van alles te doen, zoals een ouder-kind EHBO clinic, bouw je bootje, clinic touwknopen en nog veel meer. Onder het genot van een hapje en drankje van de omliggende horeca zijn tevens demonstraties te bewonderen van wakeboarden, een kano/waterpolo wedstrijd en vaar- en actiedemonstraties.

Andere (water)activiteiten

Naast bovengenoemde activiteiten is Weizigt aanwezig met het Waterlab tijdens Optimist on Tour en organiseert het Wantijbad op 30 juni een Splash Party speciaal voor kinderen. Bovendien worden op woensdag 20 juni ook de voorrondes van het Straatvoetbaltoernooi078 gespeeld. Deze activiteit wordt georganiseerd door buurtbewoner Giuliano Sjoerdbalie. In totaal doen 24 jongens- en meisjesteams van groep 6 t/m 8 mee. De 12 teams die doorgaan spelen op vrijdag 22 juni de finale in het FC Dordrecht Stadion.

In het ontwikkelgebied Stadswerven zijn 26 Dordtse partners actief. Partners zoals sportverenigingen, commerciële sportaanbieders, onderwijs, bonden en stadspartners. Zij maken dit evenement tot een succes door onderling samen te werken en er een sportief feest van te maken!

 

Delen

Waar

Energieplein
Energieplein, Noordendijk, Dordrecht, Nederland

Organisatie

Het Dordt Watersportevent 2018 is een overkoepelende naam voor de verschillende activiteiten die de 26 Dordtse initiatiefnemers zelf organiseren.

Tim Verbaas, Dordt Sportcoach van de Gemeente Dordrecht heeft contact met elke initiatiefnemer en kan u direct koppelen aan de juiste contactpersonen.

@. T.verbaas@dordrecht.nl