Luuk Sportief

In september 2021 is er een nieuw platform gelanceerd om basisschoolkinderen in Dordrecht kennis te laten maken met het sportaanbod van de stad: Luuk Sportief.

In de coronatijd zijn veel verenigingen leden verloren en kinderen zijn massaal gestopt omdat ze niet meer wisten wat ze wilden doen. Nu alles weer kan biedt het platform Luuk Sportief de mogelijkheid voor basisschoolkinderen om te ontdekken wat ze echt leuk vinden.

Kinderen kunnen diverse sporten gratis gaan uitproberen en ontdekken waar hun talenten liggen. Of ze willen gaan dansen, hockeyen, bolderen of kickboksen, ze kunnen het allemaal proberen. Het gratis sportaanbod is nu overzichtelijk gebundeld op ‘Luuk Sport in Dordt’, hét on- en offline sportplatform voor schoolkinderen in Dordrecht. Zo is de drempel lager voor kinderen om zich aan te melden voor een proefles.

Vrijblijvend
Alle Dordtse basisschoolkinderen krijgen aan het begin van het schooljaar een boekje met het gratis proefaanbod. Kinderen kunnen zich op de website gratis inschrijven en kennismaken met verschillende sportsoorten, zonder meteen lid te hoeven worden. De introductielessen zijn een leuke manier om diverse sporten uit te proberen. Zo kiezen kinderen een sport die bij ze past.

Het gebruik van de website is eenvoudig. Via het zoekveld ‘inschrijven activiteit’ kun je zien welke activiteiten er zijn en filteren op bijvoorbeeld soort activiteit, dag, wijk. Dat maakt gericht zoeken heel makkelijk.

Hoe de kinderen zich kunnen aanmelden lees je in het boekje of kijk op de website  voor meer informatie.

Veel plezier en succes met kiezen!

Schoolsport
Op de website is een speciale plek gemaakt voor Schoolsport. Schoolsport is voor kinderen in groep 3 t/m 8 op de woensdagmiddag. Kinderen kunnen zich inschrijven voor de individuele sporten/clinics. Zo hebben zij de school niet per se nodig om zich in te schrijven voor een schoolsport. Voor de teamsporten geldt nog steeds dat dit via de school loopt.

Uniek sporten
Uniek Sporten is voor kinderen in het speciaal (basis)onderwijs voor wie het niet altijd even gemakkelijk is om mee te doen met het georganiseerde sportaanbod In Dordrecht. Want voor iedereen is sporten belangrijk, en mogelijk! Op de website zit een speciale button waar alle sportaanbieders die iets aanbieden binnen dit thema direct te vinden zijn.

Cultuur
Sinds september 2022 hebben we een nieuwe samenwerking met cultuuraanbieders in Dordrecht. Cultuuraanbieders kunnen nu ook hun aanbod kwijt op de website onder de noemer Luuk Creatief. Zo kunnen kinderen niet alleen het sportaanbod vinden, maar ook het creatieve aanbod dat Dordrecht te bieden heeft.

Met Luuk Sportief en Luuk Creatief kunnen basisschoolkinderen kennismaken met verschillende sportieve en creatieve activiteiten, zonder meteen lid te moeten worden. Dordt Sport wil de jeugd stimuleren om actief met sport bezig te zijn, want sporten en bewegen is erg belangrijk! Dit kunnen we niet vaak genoeg benadrukken.