Ays (van Ays en San) gaat naar buiten!

door Ays & San

Wij zijn Ayse en Sanna, Dordts twee grootste fans. We hebben dan ook, niet geheel toevallig, een blog over Dordrecht. We schrijven graag over de leukste hotspots die Dordrecht rijk is. Zo hopen we andere stadsgenoten te inspireren om er ook lekker op uit te gaan in onze mooie stad. Een belangrijk onderdeel van ons leven en dus ook van ons blog, is dat we graag in beweging zijn,. We sporten beiden regelmatig. Zo hebben we vorig jaar bedacht om verschillende sporten uit te proberen om ook op sportief gebied onze volgers te inspireren. We schrijven nu ook regelmatig voor Dordt Sport. Eerder schreven we al over Yoga, Crossfit , Shorttrack en Kunstschaatsen

Sanna probeerde diverse sporten tijdens haar zwangerschap en geniet nu met volle teugen van haar sportverlof. Ik heb daarentegen niet stil gezeten en heb mijn schaatsen ingeruild voor mijn buitensportschoenen. Het is lente, dus tijd om naar buiten te gaan!

Walk, walk, walk!

Na een paar zonnige dagen in februari en maart, was het lentegevoel net als bij velen, er bij mij ook. Heerlijk dat het ‘s ochtends al licht is als ik naar mijn werk ga en ook de avonden worden steeds langer. Stiekem droom ik al van de zomer…want dan kunnen we nóg langer naar buiten en geniet ik nog meer van onze stad. Met de lente in mijn bol, heb ik mijn stappenteller gereset en mijn wandelschoenen uit de kast gehaald om weer extra stappen te gaan zetten. Lekker wandelen door de stad en mooie plekjes ontdekken. Daar word ik, maar ook mijn stappenteller, heel blij van! Ook wandel ik ’s avonds bewust regelmatig een uurtje, zo zie je onze prachtige stad weer in een heel ander licht.

Naast wandelen, ben ik ook graag buiten voor een serieuze workout en dat kan op veel plekken in Dordrecht.

Outdoor training

Naast wandelen, ben ik ook graag buiten voor een serieuze workout en dat kan op veel plekken in Dordrecht. Ja inderdaad, ik ga een outdoor training volgen! Na wat onderzoek kwam ik erachter dat je op veel verschillende dagen, op verschillende plekken lekker buiten kan sporten. Zowel in de ochtend als in de avond. Genoeg keus dus!

Believe In

Ik volgde een outdoor training van Charda bij Believe In. Believe In is actief in Dordrecht en Zwijndrecht en biedt meer dan tien workouts in de week, onder het mom van unieke outdoortrainingen voor vrouwen. Het leuke aan de lessen van Charda is dat ze steeds op verschillende locaties plaatsvinden. Van parkjes tot pleintjes, zo wordt de stad echt een playground. Van te voren informeert Charda je waar de training plaatsvindt. Zelf sluit ik aan bij een training in het Wantijpark, maar eerder kwam ik al een groepje tegen op het Energieplein. Ook op locaties als de Kloostertuin, Merwesteinpark, Hof, EGM-gebouw wordt regelmatig getraind. Superleuk die afwisseling. Ik doe dus mee met de training in het Wantijpark, een powerband training.

De training

Het is woensdagochtend 9 uur, een groep dames verzamelt zich voor de ingang van het Wantijpark. We mogen allemaal een powerband, zo’n mooi rood elastiek, pakken en beginnen met een warming up. We joggen het park in en Charda geeft ons tussendoor andere oefeningen die we soms al huppelend moeten uitvoeren. Ik zeg: goed bezig!

De les is in het begin vooral een afwisseling van stukjes joggen en diverse oefeningen doen. Ik merk dat iedereen het op haar eigen tempo doet. Direct heb ik in de gaten dat dit een fijne omgeving en groep is om een outdoor training uit te proberen. We stoppen op het grote veld om in tweetallen serieuze oefeningen te doen met de powerband. Charda tovert in no-time een circuitje tevoorschijn, waarbij je steeds verschillende oefeningen met de powerband doet, dit afwisselt met een sprintje trekken, om vervolgens weer te starten met een nieuwe oefening.

Wat was dit een heerlijke les om de dag mee te starten. Ik ben moe en heel erg voldaan!

Ik vind het vooral heel erg leuk om dit samen met een groep dames te doen. Stiekem wil ik mezelf bewijzen als nieuwe deelneemster en doe dan ook extra mijn best. Het is een pittige workout! Met de powerband doen we allemaal oefeningen voor de benen en billen. En ja, dat voel ik de volgende dag ;-). Na de oefeningen voor de benen, is het tijd voor de armen, we joggen weer een stukje verder, nu richting het fonteintje en ook hier heeft Charda allerlei leuke oefeningen met de powerband voor ons in petto. Behalve van de training, geniet ik ook erg van het buiten sporten, in een fijne omgeving, tussen het groen, de ganzen, het water en tussen de andere sportievelingen die in de ochtend aan het hardlopen zijn en de wandelaars die hun hond uitlaten. Na een uurtje sporten joggen we richting de uitgang en sluiten we deze les af met buikspieroefeningen en een cooling down. Wat was dit een heerlijke les om de dag mee te starten. Ik ben moe en heel erg voldaan!

Lekker naar buiten allemaal!

Kort samengevat, ik vond het een heerlijke work-out, in een prachtige omgeving. Sporten op mijn eigen niveau en doen wat voor mij goed voelt. Wat ik ook erg leuk vond om te ervaren, is dat er veel meer mensen in de ochtend op uitgaan voor een wandeling of sportieve activiteit, zowel in groepsverband als solo of in duo. Dit inspireert mij om zelf ook vaker ’s ochtends op pad te gaan. Voor mij was deze activiteit weer een bevestiging dat ik het eigenlijk héél leuk vind om buiten, in onze geliefde stad, te sporten/bewegen. Of dat nu middels een pittige workout is of door wat vaker bewust stappen te zetten.

Dus mijn tip aan jullie: ga er ook lekker op uit in onze mooie stad en kom in beweging. Wie weet komen we elkaar tegen tijdens een buitenactiviteit! Wel zwaaien dan he?!

Sportieve groet,

Ayse

 

Ook buiten sporten?

Dat kan hier!
Delen