Belangrijke informatie met betrekking tot het Coronavirus en sport in Dordrecht

Beste sportaanbieders en andere betrokkenen,

Het Coronavirus en de genomen maatregelen die tot en met 28 april van kracht zijn, hebben enorme impact op het Dordtse sportleven. Via dit bericht informeer ik u over de genomen maatregelen, hoe we als gemeente omgaan met het al dan niet in rekening brengen van huur voor het gebruik van sportaccommodaties, over de steunmaatregelen voor verenigingen en ZZP’ers en over het Coronafonds Sport.

We begrijpen dat u als sportaanbieder in deze periode mogelijk veel vragen heeft. Helaas hebben wij ook niet altijd het antwoord, maar uiteraard denken we graag met u mee. Stel uw vraag via het formulier onderaan deze pagina, op de wij zorgen ervoor dat uw vraag bij de juiste persoon terechtkomt en dat diegene zo snel mogelijk contact met u op neemt.

Pas goed op uzelf en op elkaar.

Hartelijke groeten,
Marco Stam – Wethouder Sport

 

 

NOC*NSF zet 4 a 5 miljoen opzij voor een Coronanoodfonds Sport
NOC*NSF zet 4 a 5 miljoen euro opzij als begin van een groter fonds om de financiële gevolgen van de noodzakelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk op te vangen. De rijksoverheid en andere partners is gevraagd mee te doen in dit Coronanoodfonds Sport. NOC*NSF heeft er alle vertrouwen in dat dit snel zal lukken. Het Coronanoodfonds Sport vormt een aanvulling op de regelingen van de overheid. Meer informatie via de website van NOC*NSF.

Hoe omgaan met het in rekening brengen van huur?
De meest gestelde vraag van dit moment is hoe gemeenten omgaan met het al dan niet in rekening brengen van huur voor het gebruik van sportaccommodaties.

De gemeente Dordrecht werkt aan een besluitvorming in de lijn met het uitgangspunt van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Op dit moment ziet de VSG dat de meeste gemeenten de huur door laten lopen met de mogelijkheid tot uitstel van betaling. Met deze handelwijze krijgen sportaanbieders voor het moment wat financiële ruimte en creëert de gemeente tijd voor zichzelf om een beter beeld te krijgen van de uiteindelijke coronaschade die in de sportsector optreedt en waar uiteindelijk compensatie het hardste nodig is.

Zodra besluitvorming heeft plaatsgevonden wordt dit vanuit de gemeente aan de sportaanbieders gecommuniceerd. Houdt voor de zekerheid ook zelf de berichtgeving van de gemeente Dordrecht goed in de gaten. Niet altijd beschikt de gemeente over de juiste contactgegevens van sportaanbieders wanneer wijzigen niet zijn doorgegeven.

Steunmaatregelen ondernemers en sportverenigingen
Het Noodloket is er voor ondernemers, sportverenigingen en stichtingen die vanwege de Coronamaatregelen hun vaste lasten niet meer kunnen betalen. Via dit loket kan er een eenmalige tegemoetkoming van € 4000,- aangevraagd worden. Hoe u dit kunt aanvragen en wanneer u hier recht op heeft, leest u op de website van de Rijksoverheid.

De gemeente Dordrecht biedt voor organisaties de mogelijkheid om een aangepaste betaaltermijn aan te vragen voor de belastingaanslagen die eind februari 2020 zijn opgelegd en uiterlijk 30 april 2020 betaald moeten zijn. Meer informatie via de website van de gemeente Dordrecht.

Sportaccommodaties voorlopig gesloten
Alle gemeentelijke sportaccommodaties en sportvelden blijven ook gesloten tot en met 28 april. Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Sportaccommodaties via 078-7704373 of binnensport@dordrecht.nl en buitensport@dordrecht.nl. 

Wij verzoeken nogmaals om alle leden te informeren over het verbod van het gebruik van accommodaties en hen op het hart te drukken eventuele in bezit zijnde sleutels van omliggende hekwerken niet te gebruiken om zichzelf of anderen toegang tot de velden te verlenen.

Onderhoud sportvelden
Mede op advies van de branchevereniging en vanwege het helaas vroegtijdig beëindigen van de diverse competities, wordt er per direct gestart met het gefaseerd uitvoeren van groot onderhoud aan de sportvelden. Afdeling Sportaccommodaties neemt contact op met de desbetreffende verenigingen voor meer informatie.

Mooie initiatieven
In deze tijd ontstaan er ook mooie initiatieven, want we hebben elkaar nu harder nodig dan ooit. We kunnen digitale trainingen en lessen volgen, organisaties delen tips om thuis in beweging te blijven, videobellen met je team, online challenges of digitale pubquizzen. Mensen zoeken elkaar gelukkig op. Wij zijn benieuwd naar jullie initiatieven, hou ons op de hoogte door Dordt Sport te taggen op social media.

Vragen / opmerkingen irt gevolgen voor sport?